Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Ομολόγησε και τον εμπρησμό της Καλυδώνας ο 38χρονος Αλβανός


Ο 38χρονος Αλβανός που κρατείται  στην Ασφάλεια Μεσολογγίου ως υπαίτιος των πυρκαγιών στην Γαβρολίμνη κ.α. ομολόγησε ότι είναι υπεύθυνος για την καταστροφική φωτιά στο Ευηνοχώρι.
Πρόκειται για την φωτιά που ξεκίνησε κοντά στο αρχαιολογικό χώρο της Καλυδώνας και προκάλεσε τις τεράστιες ζημιές έως και  τον Άγιο Θωμά Μεσολογγίου. Πιθανολογείται ότι ο  συλληφθείς είναι υπεύθυνος και για την φωτιά στην Πλευρώνα.
Σήμερα το μεσημέρι ο 38χρονος οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Μεσολογγίου και του απαγγέλθηκε κατηγορία για εμπρησμό από πρόθεση κακουργηματικού χαρακτήρα και αύριο - μεθαύριο θα απολογηθεί στον ανακριτή.



Όπως πρώτο μετέδωσε το Agriniopress.gr ο 38χρονος Αλβανός πατέρας πέντε παιδιών που διέμενε στο Ευηνοχώρι ανακρινόμενος αρχικά παραδέχτηκε ότι είναι ο υπαίτιος για τις εξής πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχής του Μεσολογγίου:

1.    Στις 22 Αυγούστου, στις 3 το μεσημέρι  χρησιμοποιώντας αναπτήρα και χαρτί, έβαλε φωτιά στην περιοχή Αηδόνι Τρικόρφου
2.    Στις 24 Αυγούστου, έβαλε φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ρερέσι Ναυπακτίας, στα όρια με την Φωκίδα, χρησιμοποιώντας αναπτήρα αυτοκινήτου και χαρτί.
3.    Στις 25 Αυγούστου το μεσημέρι , έβαλε φωτιά στην θέση Πλατανιάς Γαβρολίμνης, την ίδια μέρα που ξέσπασε η μεγάλη φωτιά στην Καλυδώνα. Η φωτιά αυτή είχε σβήσει γρήγορα
4.    Και στις 26 Αυγούστου, λίγο πριν τις 11 το πρωί,  έβαλε φωτιά και πάλι στην θέση Πλατανιάς , κοντά στο γήπεδο της Γαβρολίμνης, φωτιά που χθες προκάλεσε μεγάλη καταστροφή.
Στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι αυτός είναι ο υπαίτιος και της μεγάλης πυρκαγιάς στο Μεσολόγγι που κατέκαψε εκατοντάδες στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης και προκάλεσε ζημιές στον αρχαιολογικό χώρο της Καλυδώνας, στον ΧΥΤΑ και στο ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Συμεώνος.