Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Απ. Κατσιφάρας: «Δεν μπορούμε να βλέπουμε άλλο αραχνιασμένα εργοτάξια και καθηλωμένη την εργολαβία»

katsifaras_aftodioikisiΟ Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας αφού πρώτα χαρακτήρισε την Πατρών-Πύργου «δρόμο-καρμανιόλα» στη συνέχεια κάλεσε το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και την κυβέρνηση να «ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες και τις ανάδοχες εταιρείες που εμπλέκονται στο έργο, ώστε η Ολυμπία Οδός να μπει και πάλι σε κατασκευαστικούς ρυθμούς».
«Δεν μπορούμε να βλέπουμε άλλο αραχνιασμένα εργοτάξια και καθηλωμένη την εργολαβία» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του προς την εκπομπή «Ενημέρωση στη ΝΕΤ» στην οποία φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί. Σημειώνεται μάλιστα ότι οι δηλώσεις έγιναν από την Πατρών-Πύργου, στο Κουρτέσι Ηλείας, με φόντο τον πραγματικά επικίνδυνο δρόμο, όπως είναι σήμερα.
Ο Απόστολος Κατσιφάρας αφού περιέγραψε σε γενικές γραμμές τις δύσκολες διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης, κατασκευαστριών εταιρειών και Τραπεζών που χρηματοδοτούν το έργο, σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση αυτή βρίσκεται σε τελική φάση και πρόσθεσε με έμφαση: «Πρέπει να υπάρξει κατάληξη στη διαπραγμάτευση, δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο και αυτό το έχουμε θέσει με έμφαση προς την κυβέρνηση και προς τον Πρωθυπουργό».
Ταυτόχρονα ο Περιφερειάρχης αποσαφήνισε κατηγορηματικά την προσωπική του θέση αλλά και την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία δεν είναι δεκτή καμιά αλλαγή στο φυσικό και τεχνικό αντικείμενο του έργου. «Δεν θα συμβιβαστούμε με ένα έργο που θα σταματά στην Πάτρα. Η Ολυμπία οδός τελειώνει στην Τσακώνα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Κατσιφάρας.
Παράλληλα ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να εξηγήσει τη γενικότερη σημασία τόσο της Ολυμπίας όσο και της Ιόνιας Οδού. «Η χώρα θα βγει από την ύφεση μέσω της ανάπτυξης και τούτο σημαίνει ανάπτυξη της Περιφέρειας, άρα ανάπτυξη των υποδομών της. Αυτός είναι και ο βαθύτερος λόγος για τον οποίο επιμένουμε και πιέζουμε συνεχώς στέλνοντας το δικό μας μήνυμα».
Εξάλλου, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων, τέθηκε το ζήτημα των εκτεταμένων κλοπών χαλκού που παρατηρούνται στην Ηλεία, αλλά και σε άλλες περιοχές. Οι κλοπές αυτές αφορούν γεωτρήσεις, αρδευτικά δίκτυα, δημόσια κτίρια, πίνακες υψηλής τάσης αλλά και το δίκτυο του ηλεκτροφωτισμού, ιδίως στους κόμβους με την Πατρών-Πύργου. Ο Περιφερειάρχης έκανε λόγο για ένα «ιδιότυπο, εκτεταμένο και ανησυχητικό φαινόμενο», δεδομένου ότι πλήττει την αγροτική παραγωγή αλλά και έχει θέσει εκτός λειτουργίας τον ηλεκτροφωτισμό περίπου στο 70% των συνδέσεων με την Πατρών-Πύργου, γεγονός που επιτείνει την επικινδυνότητα του δρόμου.
Τέλος και με αφορμή το γεγονός ότι στις 24 Αυγούστου είναι η θλιβερή «επέτειος» των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν την Ηλεία το 2007, ο Απόστολος Κατσιφάρας έστειλε το δικό του μήνυμα. «Το Σχέδιο Ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών δεν μπορεί να παραμένει κι’ άλλο στα συρτάρια», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.