Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Η ΤΕΔΚ Αιτωλοακαρνανίας μέτοχος σε γαλακτοβιομηχανία;


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ της ΤΕΔΚ Αιτωλοακαρνανίας, η οποία προφανώς θα είναι και η τελευταία του οργάνου με τη σημερινή του μορφή εξαιτίας του ότι, με εξάμηνη και πλέον καθυστέρηση τώρα ολοκληρώθηκαν η διαδικασίες, για τον μετασχηματισμό του οργάνου λόγω του «Καλλικράτη».
Το ενδιαφέρον όμως δεν εστιάζεται στον όποιο πανηγυρικό χαρακτήρα που μπορεί να ελάμβανε η συνεδρίαση, αλλά στο ότι στην ημερήσια διάταξη υπάρχει θέμα προς έγκριση για συμμετοχή της ΤΕΔΚ με ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό, στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΜΦΙΓΑΛ (σ.σ. γαλακτοβιομηχανία με κύριο μέτοχο την ΕΑΣ Αγρινίου).
Η πρόταση για διάθεση αυτού του ποσού έχει προκαλέσει αντιδράσεις μεταξύ των μελών της ΤΕΔΚ διότι αυτό αποτελεί ουσιαστικά το σύνολο του αποθεματικού της ΤΕΔΚ αλλά και γιατί το απερχόμενο ΔΣ έχει υπηρεσιακό χαρακτήρα, αφού πέντε μέλη του σήμερα δεν είναι δημοτικοί σύμβουλοι!!!
 Παράλληλα, υπάρχουν και αντιδράσεις πολιτικού χαρακτήρα για την πρόταση, μιας και πολλά μέλη υποστηρίζουν ότι «η κείμενη νομοθεσία απαγορεύει την συμμετοχή της ΤΕΔΚ σε ΑΕ εμπορικού χαρακτήρα».
Τέλος, η αυριανή συνεδρίαση αναμένεται με ενδιαφέρον και για ακόμη ένα λόγο, αυτού του αν θα παραστεί, ο δήμαρχος Αγρινίου στην συνεδρίαση, προκειμένου να διατυπώσει τη θέση του για το ζήτημα, μιας και αυτός φέρεται να έχει πάρει το «χρίσμα» από το ΠΑΣΟΚ για την προεδρεία του νέου ΔΣ της ΤΕΔ Δυτικής Ελλάδας…
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποτελεί πανελλήνια πρωτοτυπία μια συνδικαλιστική ένωση της τοπικής αυτοδιοίκησης να είναι μέτοχος σε γαλακτοβιομηχανία…