Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Στον Ανασάση Πεπονή


Ο πρόεδρος του πνευματικού κέντρου του δήμου Μεσολογγίου, Αριστείδης Καβάγιας εκφωνώντας εκ μέρους του δήμου επικήδειο στην κηδεία του Αναστάση Πεπονή τόνισε:
«Αξιαγάπητε συμπολίτη μας, Αναστάση  Πεπονή,
 Ήρθαμε από το αγαπημένο σου Μεσολόγγι, την ιδιαίτερη πατρίδα των γονιών σου, εκ μέρους του Δήμου φόρο τιμής να αποτίσουμε, την προσωπικότητά σου να εξάρουμε και στεφάνι να καταθέσουμε στη σωρό σου καμωμένο από δάφνες, που κόψαμε από τον Κήπο των Ηρώων, το Περιβόλι των Αθανάτων.



Εκεί είναι θαμμένοι οι ήρωες πρόγονοί σου απ’ τους οποίους παραδειγματίστηκες κι έδωσες τους δικούς σου αγώνες για Δημοκρατία, Ισότητα, Αξιοκρατία, Δικαιοσύνη κι Εθνική Αξιοπρέπεια. Με το ήθος σου, την τιμιότητά σου, τις μεταρρυθμιστικές σου πρωτοβουλίες, την ακεραιότητα του χαρακτήρα σου, το πλούσιο έργο σου θα αποτελείς πρότυπο ζωής και παράδειγμα προς μίμηση για τους νεότερους.
Το Μεσολόγγι, η Ιερή Πόλη, θα σε ευγνωμονεί για όσα έκανες γι’ αυτό με την παραχώρηση κατά χρήση της ιστορικής λιμνοθάλασσας της Κλείσοβας και των Αλυκών Τουρλίδας και θα σε θυμάται αιώνια! Στη σύζυγό σου, στα παιδιά σου και στις εγγονές σου εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια. Το χώμα της Αττικής γης που σε λίγο θα σε σκεπάσει να είναι ελαφρύ!»