Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Την στήριξη των κτηνοτρόφων του ορεινού Βάλτου ζητά ο Ν. Καραπάνος

IMG_4028Την παρέμβαση του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας για την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων του ορεινού Βάλτου ζήτησε με επιστολή του, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Καραπάνος προωθώντας έτσι ζητήματα που του τέθηκαν από κατοίκους της περιοχής σε πρόσφατη επίσκεψή του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καραπάνος ζητά την παρέμβαση του περιφερειάρχη, κ. Απ. Κατσιφάρα για τη κατασκευή προστατευτικών έργων στον οδικό άξονα Εμπεσσός – Αυλάκι και την παρέμβασή του στη ΔΕΗ για ηλεκτροδότηση κτηνοτροφικών μονάδων στην περιοχή.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων ο Νίκος Καραπάνος σημειώνει:

«Σε πρόσφατη επίσκεψή μου, σε περιοχές του ορεινού Βάλτου έγινα δέκτης έντονων παραπόνων από κτηνοτρόφους της περιοχής για την αδιαφορία που επιδεικνύει η ΔΕΗ στα συνεχή τους αιτήματα για ηλεκτροδότηση κτηνοτροφικών μονάδων. Συγκεκριμένα αναφέρομαι σε κτηνοτρόφους των ΔΔ Βρουβιανά, Περδικάκι και Αυλάκι του δήμου Αμφιλοχίας.

Για τη συγκεκριμένη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας η κτηνοτροφία αποτελεί την αποκλειστική πηγή εισοδήματος και προφανώς εξαιτίας αυτής της στάσης από την πλευρά της ΔΕΗ δεν παρέχεται η δυνατότητα επέκτασης και εκσυγχρονισμού των μονάδων που λειτουργούν.

Παράλληλα θα ζητήσω την παρέμβασή σας και για ακόμη ένα ζήτημα που διαπίστωσα, κινούμενος στην περιοχή, αυτό του οδικού δικτύου Εμπεσσού – Αυλάκι. Η κατάσταση του οδοστρώματος, καθώς και η πασιφανής έλλειψη επαρκούς προστασίας, από κατολισθήσεις βράχων καθιστούν τον συγκεκριμένο δρόμο άκρως επικίνδυνο.

Για τα παραπάνω ζητήματα θεωρώ επιβεβλημένη την άμεση παρέμβασή σας, ώστε να δοθεί αφενός μια αναπτυξιακή προοπτική σε αυτή την απομονωμένη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και αφετέρου να προστατευτούν ανθρώπινες ζωές.»