Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

“Αντι - μνημονιακή” πολιτική κίνηση με την σφραγίδα του Π. Κουρουμπλή

ΚουρουμπληςΣτην ίδρυση πολιτικής κίνησης προέβησαν σήμερα στελέχη προερχόμενα από το χώρο του ΠΑΣΟΚ που διαφωνούν με τη «μνημονιακή» κυβερνητική πολιτική. Πρωτεργάτης της κίνησης φαίνεται ότι είναι ο Αιτωλοακαρνάνας βουλευτής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ σ’ αυτή μετέχουν γνωστά στελέχη της κεντροαριστεράς.

Μετά την υπογραφή της ιδρυτικής διακήρυξης της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ, εξελέγη προσωρινή συντονιστική επιτροπή, της οποίας μέλη είναι: Κασιμάτη Νίνα, Κοτζιάς Νίκος, Κοτσακάς Αντώνης, Κουρουμπλής Παναγιώτης, Μαριάς Νότης, Μητρόπουλος Αλέξης και Τσουκαλάς Δημήτρης.

Σε ανακοίνωση για την ίδρυση και τους στόχους της κίνησης σημειώνεται:

«Προχωρήσαμε σήμερα στην ίδρυση πολιτικής κίνησης, γιατί πιστεύουμε ότι η πορεία προς την καταστροφή μπορεί να αναταχθεί με δράση και αντίσταση των κοινωνικών δυνάμεων, με την προώθηση μιας εναλλακτικής πολιτικής. Με την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας των ανθρώπων του μόχθου. Με τις αξίες της προόδου και τις δημοκρατικές αρχές οι οποίες βρίσκονται στον πυρήνα των προτάσεών μας.

Καθώς το νεοφιλελεύθερο μοντέλο καταρρέει, η έξοδος της πατρίδας μας από το Μνημόνιο και τη δίνη της κρίσης, μπορεί να επιτευχθεί μόνο με πολιτικές ανασυγκρότησης των εθνικών μας δυνατοτήτων και διαπραγματευτικών ικανοτήτων στο διεθνή καταμερισμό Εργασίας.

Καλούμε όλους τους δημοκράτες, όλους τους ριζοσπάστες, όλους τους κοινωνικά ευαίσθητους πολίτες, όλους τους γνήσιους σοσιαλιστές, όλα τα κοινωνικά κινήματα, να συμβάλουν μαζί μας και με άλλες προοδευτικές και ριζοσπαστικές δυνάμεις στην υλοποίηση ενός αντιμνημονιακού μετώπου για τη σωτηρία της Πατρίδας.»