Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Με απόλυτη επιτυχία το πρώτο event της Κοινότητας Microsoft στο ΤΕΙ Μεσολογγίου

4Το πρώτο event της νεοσύστατης κοινότητας φοιτητών που ασχολούνται με τη Microsoft στο ΤΕΙ Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου. Η Κοινότητα Microsoft TEI Μεσολογγίου ξεκίνησε να λειτουργεί από το τέλος Οκτωβρίου και είναι η πρώτη ακαδημαϊκή κοινότητα της Microsoft με την επωνυμία της ομώνυμης εταιρίας και μία από τις πολλές κοινότητες του StudentGuru. Δημιουργήθηκε από πρωτοβουλία φοιτητών του τμήματος Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία και λειτουργεί στο Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας (www.ebusiness-lab.gr) .

Σκοπός της είναι να δώσει την δυνατότητα στους νέους και μη που θα συμμετάσχουν στις δραστηριότητες της, ένα έξτρα βοήθημα στην μάθηση της λειτουργίας των εργαλείων της, όσον αφορά τη δημιουργία προγραμμάτων για Η/Υ, καθώς και την δημιουργία Blogs και ιστοσελίδων, μέχρι ακόμα και την δημιουργία εφαρμογών πάνω σε κινητά τηλέφωνα που υποστηρίζουν windows phone 7 λειτουργικό.

3Η πρώτη εκδήλωση που έγινε κάτω από την αιγίδα της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΙ Μεσολογγίου είχε τίτλο “Δημιουργήστε εύκολα ένα website μέσα σε 10' χωρίς καθόλου γνώσεις κώδικα, με χρήση του εργαλείου WebMatrix”. Εκπαιδευτές στην εκδήλωση ήταν οι φοιτητές του τμήματος ΕΠΔΟ, Νίκος Γκουβάτσος και Νίκος Ιωαννίδης.

Το event παρακολούθησαν πάνω από 100 φοιτητές του ΤΕΙ Μεσολογγίου, οι οποίοι παρακολούθησαν ένα τρίωρο εντατικό σεμινάριο και επίδειξη του εργαλείου WebMatrix. Το WebMatrix είναι ένα σετ δωρεάν εργαλείων για την ανάπτυξη web εφαρμογών(web development)το οποίο κάνει πολύ πιο εύκολη την ανάπτυξη ενός website.

Πέρα από το εκπαιδευτικό όφελος της διοργάνωσης, δόθηκε η δυνατότητα στους φοιτητές να ενημερωθούν και για αυτή τη δράση του τμήματος ΕΠΔΟ και του εργαστηρίου eBusiness. Η κοινότητα Microsoft λειτουργεί συμπληρωματικά και παράλληλα με την Oracle Academy και την Κοινότητα Ανοιχτού και Ελεύθερου Λογισμικού που υποστηρίζονται από την ίδια δομή μέσα στο ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Το ενδιαφέρον των φοιτητών για τα τέτοιες δραστηριότητες ανέδειξε για άλλη μια φορά τη δυναμική που υπάρχει στο ίδρυμα και τις δυνατότητες που κρύβει η ακαδημαϊκή του κοινότητα η οποία σε συνεργασία με τη δραστήρια φοιτητική κοινότητα παρέχει όλα τα απαραίτητα επαγγελματικά εφόδια στους φοιτητές του ΤΕΙ Μεσολογγίου.