Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Θετική η επίδραση του αυγοτάραχου σε δείκτες καρδιολογικών νοσημάτων! Παρουσιάζεται έρευνα για το αυγοτάραχο Trikalinos

τρικαλινος αυγοταραχο«Μία μελέτη για το Αυγοτάραχο Trikalinos και την επίδρασή του σε δείκτες καρδιολογικών νοσημάτων» είναι το θέμα δορυφορικής ομιλίας στο πλαίσιο του 15ου Διεθνούς Συμποσίου Αθηροσκλήρωσης και Συναφών Παραγόντων Κινδύνου, που διοργανώνεται στο στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κων/νου 48, Αθήνα).

Στην εκδήλωση που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 1 το μεσημέρι θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα έρευνας του ινστιτούτου Παστέρ για το αυγοτάραχο Trikalinos. Αποτελέσματα τα οποία όχι μόνο «ανατρέπουν» τη φήμη περί αρνητικής επίδρασης του αυγοτάραχου σε δείκτες καρδιολογικών νοσημάτων όπως πχ. στην αύξηση της χοληστερίνης αλλά αντίθετα αποδεικνύουν ότι συμβάλει στη μείωσή της.

Συγκεκριμένα για τα αποτελέσματα της έρευνας θα μιλήσουν:

Ο Παύλος Τούτουζας, Ομ. Καθηγητής Καρδιολογίας, Διευθυντής Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας

Ο Βασίλης Μανιφάβας, Γενικός Διευθυντής Εταιρείας Trikalinos Αυγοτάραχο

Και η Βιβή Τσεβελέκη, Συνεργαζόμενη Ερευνήτρια με το Εργαστήριο Διαγονιδιακής Τεχνολογίας, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ η οποία και θα επικεντρώσει την εισήγησή της στην: «Επίδραση του διατροφικού συμπληρώματος «Αυγοτάραχο Τρικαλινός», σε λιπιδαιμικούς δείκτες και στο σχηματισμό αθηρωματικών πλακών σε ζωικό πειραματικό πρότυπο για την υπερχοληστερολαιμία και την αθηρωμάτωση.»

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.