Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Στο "φως" σπουδαία ευρήματα στην Αρχαία Καλυδώνα


Σε εξέλιξη βρίσκεται η  δεύτερη φάση των ανασκαφών στην Αρχαία Καλυδώνα που πραγματοποιείται από το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Δανίας και γίνονται υπό την επίβλεψη της ΛΣΤ Εφορείας Αρχαιοτήτων. 
Η ανασκαφή έχει φέρει στο φως μεγάλο τμήμα του Θεάτρου, το οποίο έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της αρχαιολογικής κοινότητας με τη μοναδικότητα του, λογω του ορθογωνίου σχήματος του, αλλά και με την ποικιλία των ευρημάτων που καθημερινά φέρνει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη.
Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του σωματείου για την ανάδειξη και την διάσωση των αρχαίων Θεάτρων «Διάζωμα», Σταύρο Μπένο και την διευθύντρια της ΛΣΤ Εφορείας Αρχαιοτήτων, Ολυμπία Βυκάτου, ξεναγήθηκε στο χώρο των ανασκαφών και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών. 
Σε δήλωσή του ο κ. Κατσούλης σημείωσε: "Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη της αποστολής και ιδιαίτερα στον επικεφαλή της κ. Ρούνε Φρεντερίκσεν,που με κίνητρο την αγάπη τους για την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας, αναδεικνύουν ένα τόσο σημαντικό χώρο για την περιοχή μας. 



Χωρίς τη συνδρομή τους δεν θα ήταν δυνατό, στη δύσκολη περίοδο που η χώρα μας διανύει, να εκτελέσουμε αυτές τις εργασίες σε τόσο σύντομο χρόνο. Ελπίζουμε το έργο τους να συνεχιστεί με τους τωρινούς ρυθμούς για να μπορέσουμε να αναδείξουμε το πολιτιστικό μεγαλείο της Αρχαίας Καλυδώνας."