Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Σε άθλια οικονομική κατάσταση τα εργατικά κέντρα


Με ανακοίνωσή του το Εργ. Κέντρο Μεσολογγίου αναφέρεται στην συνεδρίαση του Δ.Σ. που έγινε στις 10/7. Σύμφωνα με την ανακοίνωση  κατά την διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:
1) Έγινε αντικατάσταση του μέλους του Δ.Σ. συναδέλφου Νίκου Παπαευθυμίου, λόγω συνταξιοδότησής του. Την θέση του στο Δ.Σ. καταλαμβάνει ο συνάδελφος Σπυρ. Αντωνόπουλος. Το Δ.Σ. εξήρε το ήθος και την ακεραιότητα του αποχωρούντος συναδέλφου, ο οποίος υπήρξε πρότυπο εθελοντισμού, αυταπάρνησης και ταξικής αλληλεγγύης και εύχεται το παράδειγμά του να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους νέους συναδέλφους στην δύσκολη οικονομική και πολιτική συγκυρία.
2) Έγινε ενημέρωση για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου στο οποίο οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας για δεδουλευμένα, με αποτέλεσμα οι κλινικές του Νοσοκομείου να υπολειτουργούν. Το Δ.Σ. εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στα αιτήματα των εργαζομένων και καλεί για μια ακόμη φορά τους φορείς της πόλης στην υλοποίηση διοργάνωσης μεγάλης συγκέντρωσης στην πόλη μέσα στο Σεπτέμβρη, με κύριο στόχο την αναβάθμισή του και την εξαίρεσή του από την διαδικασία συγχωνεύσεων – καταργήσεων. Στο κρίσιμο αυτό ζήτημα δεν περισσεύει κανείς και θα κριθούμε όλοι μας.



3) Έγινε ενημέρωση για το πρόγραμμα 5μηνης κοινωφελούς εργασίας, που υλοποιεί το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, παράρτημα Πάτρας. Επαναλαμβάνουμε ότι η διαδικασία τελικής αξιολόγησης θα γίνει από το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ της Πάτρας και ότι το Ε.Κ. Μεσολογγίου δεν έχει καμιά άλλη εμπλοκή εκτός από την παραλαβή και αποστολή των αιτήσεων στην Πάτρα, το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει η σχετική αξιολόγηση.
4) Διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά η άθλια οικονομική κατάσταση των Εργ. Κέντρων όλης της χώρας, μετά την κατάργηση των οργανισμών της Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας. Κύρια στόχευσή της πλέον είναι η κατάργηση της χρηματοδότησης των Εργ. Κέντρων, από τις εισφορές των εργαζομένων και το κτύπημα κάθε συνδικαλιστικής δραστηριότητας, μέσω του οικονομικού στραγγαλισμού των Εργ. Κέντρων. Στην παραπάνω κατεύθυνση το Δ.Σ. ζητάει ΑΜΕΣΑ: α) την αποστολή των δαπανών μισθοδοσίας του προσωπικού (απλήρωτοι επί 6 μήνες) και β) την επανασύσταση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και Κατοικίας, για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των Εργατικών Κέντρων.