Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012

Τα προβλήματα στο Άσυλο Ανιάτων άκουσε ο Μ. Σαλμάς (Video)Η κατά λάθος διακοπή ρεύματος στο Άσυλο Ανιάτων στην Αθήνα, οδήγησε σήμερα τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά, στο ίδρυμα. Αφού άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ασθενείς και εργαζόμενοι ξεναγήθηκε στους χώρους του Ασύλου και συνομίλησε με ασθενείς.
«Εδώ μέσα αγαπιόμαστε όπως εσείς αγαπάτε τα αδέρφια μας. Μας έκοψαν το ρεύμα και μετά μας είπαν ότι δεν ήξεραν. Γιατί δεν ήξεραν και έκοψαν το ρεύμα στο Άσυλο», αναφέρει μία ασθενής στον Μάριο Σαλμά. 

Ο κ. Σαλμάς  έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Να ξεκαθαρίσω ότι η Πολιτεία δεν πρόκειται να αφήσει στην τύχη τους τις ανήμπορες ψυχές που βρίσκονται εδώ. Όμως, θέλω να τονίσω ότι το Άσυλο Ανιάτων λειτουργεί υπό καθεστώς ιδιωτικού δικαίου, έχει τεράστια ακίνητη περιουσία, ενώ οι περισσότεροι γέροντες και γερόντισσες είναι συνταξιούχοι.
Δημιουργούνται, λοιπόν, ερωτήματα στα οποία θα φροντίσουμε να δοθούν άμεσα καθαρές απαντήσεις  και λύσεις. Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση θα τελειώσει».
Η Πρόεδρος του Ασύλου Ανιάτων κ. Ιωάννα Ηλιάδη ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας δηλώνοντας : «Ευχαριστώ πολύ για την άμεση παρέμβαση του κ. Σαλμά. Έχουν διατεθεί, ήδη, 300.000 ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ και άλλες 68.000 ευρώ από τον ΟΓΑ.  Και εγώ και οι εργαζόμενοι είμαστε πάρα πολύ συγκινημένοι, γιατί για πρώτη φορά εδώ και τέσσερις μήνες είδαμε ότι υπάρχει κι άλλη πλευρά του Κράτους  η οποία σκύβει από πάνω μας και προσπαθεί».

Με πληροφορίες από το enikos.gr