Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Εγκαινιάστηκε το 4ο δημοτικό σχολείο Μεσολογγίου

Ένα ακόμη στολίδι για τη δημόσια εκπαίδευση, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου - στον ίδιο χώρο που πριν από τρεις μήνες εγκαινιάστηκε το 4ο Νηπιαγωγείο Μεσολογγίου, δωρεά του ιδρύματος Μελά – παραδόθηκε σήμερα στην τοπική κοινωνία και τους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς της περιοχής.

Παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Αποστόλη Κατσιφάρα, του Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Παναγιώτη Κατσούλη, των Αντιπεριφερειαρχών, Βασίλη Αντωνόπουλου και Νίκου Υφαντή, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, εκπρόσωπων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ,του Αστυνομικού Διευθυντή Αιτωλίας, του διοικητή της Πυροσβεστικής Μεσολογγίου, γονέων και φυσικά των μαθητών, τελέσθηκαν τα εγκαίνια του νέου, σύγχρονων προδιαγραφών σχολείου που κοσμεί την περιοχή.

Οι μικρές ελλείψεις που επισημάνθηκαν από την Διευθύντρια του σχολείου Δήμητρα Αρτινού και τον Πρόεδρου του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων Χρήστο Πρεβεζάνο θα καλυφθούν μέσω της οικονομικής συνδρομής της Περιφέρειας και του Δήμου. Άλλωστε ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου διέθεσε το ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ για να κατασκευαστούν όλοι οι οδοί πρόσβασης προς το σχολείο.

 

 

Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης δήλωσε : « Είναι μεγάλη μας χαρά που εγκαινιάζουμε το 2ο από τα 6 σχολεία που κατά τη θητεία μας κατασκευάζουμε. Είμαστε περήφανοι που είμαστε «πρωταθλητές» στη δημοπράτηση και κατασκευή έργων ουσίας και μάλιστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και με συνθήκες κρίσης. Μέχρι το τέλος του χρόνου άλλα τέσσερα σχολεία θα είναι έτοιμα, απόδειξη του έργου αυτής της δημοτικής αρχής

"Στοίχημα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας", αλλά και για τον ίδιο προσωπικά, χαρακτηρίζει ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, "την ολοκλήρωση και παράδοση στους πολίτες, όλων των μεγάλων έργων, όπως είναι των σχολείων κ.α., και εκτελούνται και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία)."

"Σήμερα", όπως επεσήμανε, "επιβραβεύονται με τον καλύτερο τρόπο, οι προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αφού πλέον παραδόθηκε και επισήμως προς χρήση στους μαθητές, τις οικογένειές τους, τους εκπαιδευτικούς και γενικότερα στην κοινωνία, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου."

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που σήμερα παραδίδουμε ένα τέτοιο σχολείο, ένα πραγματικό κόσμημα, στην τοπική κοινωνία. Πρόκειται για ένα σχολικό συγκρότημα που ανταποκρίνεται με τις καλύτερες προϋποθέσεις στις ανάγκες της σύγχρονης Εκπαίδευσης και της διεύρυνσης της Παιδείας» υπογράμμισε κατά την ομιλία του ο κ. Κατσιφάρας ζητώντας από όλους, μαθητές, δασκάλους και γονείς να αγκαλιάσουν αυτό το νέο σχολείο, να το προσέξουν όπως το σπίτι τους, ενώ τους υποσχέθηκε πως η αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα βρίσκεται στο πλευρό τους, όπως άλλωστε έχει ήδη κάνει, «τρέχοντας» ουσιαστικά την ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού έργου.

«Θέλαμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να ολοκληρωθεί η δημιουργία αυτού του σχολείου, όπως έγινε και με το Δημοτικό Σχολείο στη Λεπενού ή το Λύκειο Δεμενίκων, όπως έγινε και με σχολεία και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, τα οποία είτε ολοκληρώθηκαν και λειτουργούν είτε προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Και αυτός είναι ο στόχος μας, ώστε οιμαθητές να λαμβάνουν γνώσεις και Παιδεία μέσα στις κατάλληλες συνθήκες, ώστε στο μέλλον να μπορούν να βγουν σωστοί πολίτες στην κοινωνία μας» κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Παράλληλα, ο κ. Κατσιφάρας ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν και συνέβαλαν στην ολοκλήρωση αυτού του έργου και συγκεκριμένα τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Δ.Ε, τον πρώην Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας, τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες.

Το νέο σχολικό συγκρότημα

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου, προϋπολογισμού 3.100.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, υλοποιήθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και φορέας λειτουργίας του είναι ο Δήμος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Το νέο Διδακτήριο καλύπτει τις στεγαστικές ανάγκες του εξαθέσιου 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου και συνίσταται από διώροφο κτήριο (ισόγειο και Α’ όροφος) συνολικού εμβαδού 1.960 τ.μ. και αύλειο χώρο περίπου 4 στρεμμάτων.

Το κτίριο περιλαμβάνει επτά αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, εργαστήρια (φυσικών επιστημών, πληροφορικής, ξένων γλωσσών, αισθητικής αγωγής), γραφεία δασκάλων, διευθυντού, γραμματείας, συλλόγου γονέων. Επίσης υπάρχουν αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρος εστίασης, αποθηκευτικοί χώροι, και λοιποί βοηθητικοί χώροι.

Επιπλέον πραγματοποιήθηκε διαμόρφωση του αυλείου χώρου με περίφραξη και χώροι αθλοπαιδιών.