Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ο Θ. Μαργαρίτης ο υποψήφιος δήμαρχος του Κ. Κ. Ε. στο Μεσολόγγι

Όπως αναμενόταν ο εκπαιδευτικός Θεόδωρος Μαργαρίτης θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου ως επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζεται από το ΚΚΕ.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας έγινε προχθές στο Αγρίνιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην οποία ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για το δήμο Αγρινίου και Ξηρομέρου που θα στηριχτούν από το κόμμα καθώς και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης.

Στο Αγρίνιο υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο οικονομολόγος, Τίμος Παπανικολάου και στο Ξηρόμερο, ο ελευθερος επαγγελματίας, Μάκης Βότσης.

Αντιπεριφερειάρχης θα είναι ο Αγρότης, Σπύρος Κοτοπούλης, ενώ υποψήφιος περιφερειάρχης θα είναι και πάλι ο βουλευτής, Νίκος Καραθανασόπουλος.

Κατά την συνέντευξη τύπου ο κ. Καραθανασόπουλοςανέλυσε Τις βασικές αρχές που θα στηρίξουν οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στις αυτοδιοικητικές αλλά και τις ευρωεκλογές, ο οποίος έκανε λόγο για κάλεσμα προς όλους όσους επιθυμούν ευρύτερες αλλαγές στις εφαρμοζόμενες πολιτικές προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων.

Ζήτησε να απεγκλωβιστούν οι λαϊκές δυνάμεις από το νέο δίπολο που φτιάχνει, όπως ανέφερε, η αστική τάξη αφού συνειδητοποιήσουν ότι η αποδυνάμωση του ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές ήταν σε βάρος τους. Οι δυνάμεις του ΚΚΕ δεν ταλαντεύτηκαν ποτέ, όπως είπε, στο μηχανισμό ενάντια στην ΕΟΚ και την Ε.Ε. που ήταν επινόηση των αστικών και αντιδραστικών δυνάμεων όχι μόνο για την οικονομία αλλά και σαν ανάχωμα στα τότε σοσιαλιστικά κράτη της Ευρώπης.

Όπως ανέφερε το ΚΚΕ δεν είναι ένα ευρωσκεπτικιστικό κόμμα από αυτά που είναι του συρμού στη Ευρώπη, καθώς επιθυμεί συνολικότερο σχεδιασμό και αναδιανομή του πλούτου σε τελείως νέα βάση, μέσω ενός αισιόδοξου μηνύματος για αυτάρκεια των δυνάμεων της χώρας χωρίς αποκλεισμούς από το παγκόσμιο γίγνεσθαι και χωρίς το νομισματικό δίλημμα.

Στη βάση αυτή ανέφερε και τους δήμους και τις περιφέρειες ως μηχανισμούς που βοήθησαν το σύστημα που υπάρχει τονίζοντας ότι οι υποψήφιοι του ΚΚΕ δεν θα το υπηρετήσουν. Μάλιστα για να δείξει πως η κοινοτική πολιτική εξαρτάται από τις επιταγές του κεφαλαίου έφερε το παράδειγμα της αντισεισμικής προστασίας που αποδείχτηκε ότι δεν υπήρξε γιατί μπήκε σε δεύτερη μοίρα από τους κατασκευαστές ακόμα και στην Κεφαλονιά.

Ο κ. Καραθανασόπουλος παραδέχτηκε ότι οι επιστημονικοί όροι που χρησιμοποιεί το κόμμα δεν είναι εύληπτοι πολλές φορές από τους πολλούς αλλά τόνισε ότι υπάρχουν απαραίτητοι επιστημονικοί όροι, θυμίζοντας ότι τα αστικά κόμματα χρησιμοποιούν πιο «ξύλινη» γλώσσα όπως η ανταγωνιστικότητα, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και η απασχολησιμότητα.

Τον λόγο πήρε και ο περιφερειακός σύμβουλος κ.Γιώργος Σολτάτος που έκανε λόγο για μακρά συνεργασία του με το ΚΚΕ που θα συνεχιστεί έστω και από άλλο μετερίζι, ενώ ο βουλευτής του κόμματος κ. Ν. Μωραΐτης τόνισε ότι δικαιώθηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ πλήρως στα θέματα αγροτικής και γενικά πρωτογενούς παραγωγής σε σημείο που όπως είπε να «θέλει και να απαιτεί το ΚΚΕ» αυτό να εκφραστεί και στη κάλπη.

Ο επικεφαλής μέχρι σήμερα της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγρινίου κ. Β. Νικάκης είπε ότι δεν κρύβει η παράταξη ότι ανήκει στο «τιμημένο ΚΚΕ» και δεν κοροϊδεύει ότι έχει το χρίσμα από το λαό ως ανεξάρτητη. «Είμαστε στρατευμένοι και θα υπηρετούμε τις αρχές μας ανεξάρτητα από θέσεις και πρόσωπα», ανέφερε.

Τέλος ο επικεφαλής του νέου ψηφοδελτίου στο Αγρίνιο κ. Τ. Παπανικολάου τόνισε ότι τις επόμενες μέρες θα δοθεί συνέντευξη για τα θέματα του Αγρινίου αλλά η παράταξη δεν αρχίζει τώρα παρά είναι συνέχεια μιας συνεπούς πορείας που ζητά να μη σταματά ο πολίτης σε μια ψήφο κάθε τόσο, αλλά να είναι ενεργός συνεχώς μέσα από τη συσπείρωση δυνάμεων που κάνει το ΚΚΕ σε δράσεις σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα.

Με πληροφορίες από το agrinionews.gr.