Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Η επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη στο Μεσολόγγι επιβάλλεται να αποτελέσει αφετηρία οριστικών λύσεων

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ και της ΔΗΜ.Ο. Μεσολογγίου της Ν. Δ. το προσεχές Σάββατο 8/2, στις  7:30 μ. μ. στο Ξενοδοχείο Θεοξένια.
Χωρίς αμφιβολία η επίσκεψη του κ. Γεωργιάδη στο Μεσολόγγι αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς στον τομέα του, υπάρχουν "ανοιχτά" πολλά ζητήματα, μείζονος σημασίας, για τους κατοίκους του Μεσολογγίου και της ευρύτερης περιοχής.
Συγκεκριμένα:

  • Η εύρυθμη και ολοκληρωμένη λειτουργία του νοσοκομείου που απαιτεί ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού αλλά και των υποδομών του, με πρώτη άμεση ενέργεια την εγκαταστάση του αξονικού τομογράφου από το παλιό νοσοκομείο Αγρινίου. 
  • Λύση στο ζήτημα της αναπαλαίωσης του παλιού νοσοκομείου  Μεσολογγίου, ώστε αυτό να δοθεί σε χρήση στους κατοίκους 
  • Δρομολόγηση λύσεων στα προβλήματα των Κ.Υ.  της περιοχής ευθύνης του νοσοκομείου Μεσολογγίου ( Μυτικα, Αστακού, Αιτωλικού, Άνω Χώρας και κυρίως της Ναυπακτου)
  • Επαναλειτουργία των ιατρείων του ΕΟΠΠΥ

Με δεδομένο ότι τα παραπάνω ζητήματα αποτελούν βασικά και ζωτικής σημασίας ζητήματα για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας θεωρούμε ότι θα πρέπει, από πλευράς φορέων της περιοχής, να υπάρξει μια συντονισμένη παράσταση όχι διαμαρτυρίας, αλλά ουσίας που θα πείσει για το ΔΙΚΑΙΟ της άμεσης επίλυσής τους.
Κι αυτό γιατί η επίλυση των παραπάνω ζητημάτων και εφικτή είναι, αλλά κυρίως δεν απαιτεί τεράστιους οικονομικούς πόρους. 
Αρκεί να μην υπάρξει επικράτηση της μικροπολιτικής, σε βάρος της ουσίας.