Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ενίσχυση του νοσοκομείου Μεσολογγίου υποσχέθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Θετικός μπορεί να χαρακτηριστεί, ο απόηχος της επίσκεψης του υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη στο Μεσολόγγι, το περασμένο Σάββατο καθώς, καθώς τόσο κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τοπικούς παράγοντες, όσο και στην ομιλία του στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ της ΝΔ, δεσμεύτηκε, για την ενίσχυση του νοσοκομείου Μεσολογγίου.
Ταυτόχρονα ο κ. Γεωργιάδης ενημερώθηκε από το δήμαρχο Μεσολογγίου, Παναγιώτη Κατσούλη για την αναγκαιότητα αναπαλαίωσης του παλαιού νοσοκομείου, κάτι που προφανώς διαπίστωσε και ο ίδιος κατά την επιτόπια επίσκεψή του στο κτήριο. 
Από πλευράς δημάρχου ζητήθηκε από τον κ. Γεωργιάδη να διατεθεί άμεσα πίστωση 300.000€, ώστε να γίνει ανακατασκευή της σκεπής του παλαιού νοσοκομείου ως πρώτη ενέργεια για τη διάσωση του κτηρίου και στη συνέχεια, η ένταξη της ολοκληρωτικής αναπαλαίωσης σε ΕΣΠΑ. Αιτήματα για τα οποία ο κ. Γεωργιάδης εμφανίστηκε θετικός στην ικανοποίησή τους.



Όσον αφορά το νοσοκομείο Μεσολογγίου, ο κ. Γεωργιάδης απέκλεισε το ενδεχόμενο κλεισίματος και ανακοίνωσε την άμεση μεταφορά και εγκατάσταση του αξονικού τομογράφου από το παλαιό νοσοκομείο Αγρινίου, τη διάθεση πίστωσης 100.000€ για την αναβάθμιση των Τ.Ε.Π., την κάλυψη κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού και την κάλυψη των εφημεριών με προσωπικό από το νοσοκομείο Αγρινίου. Επίσης ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύτηκε για τη διατήρηση της λειτουργίας των Κέντρων Υγείας καθώς και των ιατρείων του ΕΟΠΠΥ.
Οι ανακοινώσεις αυτές του κ. Γεωργιάδη εκ των πραγμάτων απομακρύνουν το ενδεχόμενο περαιτέρω υποβάθμισης των υπηρεσιών της δημόσιας υγείας στην περιοχή του Μεσολογγίου και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για σταδιακή αναβάθμισή τους.