Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Κλείνει το φαρμακείο του Ε. Ο. Π. Υ. Υ. στο Αγρίνιο;

"Να μην κλείσει το Φαρμακείο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στο Αγρίνιο" ζητούν από τον Υπουργό Υγείας οι Βουλευτές Μαρία Τριανταφύλλου και Γιώργος Βαρεμένος.

Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως στο πλαίσιο της επιχειρούμενης παρέμβασης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τα κυβερνητικά - μνημονιακά μέτρα και νομοσχέδια οδηγούν στην πλήρη κατεδάφισή της.

"Καθημερινά καταργούνται υγειονομικές μονάδες. Καθημερινά περιστέλλονται οι παροχές προς τους ασφαλισμένους σ’ ένα απροσδιόριστο «βασικό πακέτο» υπηρεσιών, που οι πολίτες θα αναγκάζονται να συμπληρώνουν πληρώνοντας από την τσέπη τους ή καταφεύγοντας σε ιδιωτική ασφάλιση Υγείας.


Το κλείσιμο του φαρμακείου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στο Αγρίνιο λόγω έλλειψης φαρμακοποιού αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στη μακριά αλυσίδα καταργήσεων υγειονομικών μονάδων" υπογραμμίζουν.

Ενδεικτικά αναφέρουν "ότι κάθε μήνα προσέρχονταν σ’ αυτό 60.000 ασθενείς και εξυπηρετούνταν χιλιάδες συνταγές για νεφροπαθείς αιμοκαθαρώμενους, καρκινοπαθείς και άλλα δύσκολα και βαριά περιστατικά. Καμία μέριμνα δεν έχει ληφθεί έως τώρα για να εξασφαλισθεί η λειτουργία του, παρ’ ότι ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας είχε δηλώσει ότι τα φαρμακεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. λειτουργούν και θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν απρόσκοπτα και στο μέλλον."

Και συνεχίζουν στην ερώτησή τους:

"Επειδή όλες οι κυβερνητικές - μνημονιακές παρεμβάσεις στην Υγεία δεν αντιμετώπισαν κανένα από τα μείζονα προβλήματά της, αλλά, αντίθετα, επιδείνωσαν την επάρκεια, την ποιότητα και την προσβασιμότητα των υγειονομικών υπηρεσιών,

Επειδή στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης ο αριθμός των ανασφάλιστων πολιτών έχει ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια και συνεχώς αυξάνεται, και άρα καθίσταται επιτακτικό καθήκον η ενίσχυση και η διεύρυνση της δημόσιας και δωρεάν (για τους μη έχοντες) περίθαλψης,

Επειδή ο νομός Αιτωλοακαρνανίας είναι ο μεγάλυτερος σε έκταση νομός της χώρας με έντονο γεωγραφικό ανάγλυφο και δύσκολο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο, γεγονός που καθιστά απαραίτητη τη διατήρηση όλων των υπαρχουσών υγειονομικών δομών ώστε να μην αναγκάζονται οι πολίτες να διανύουν μεγάλες αποστάσεις και να υπόκεινται σε πρόσθετη ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση,

 

- Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει ο αρμόδιος υπουργός προκειμένου να προσληφθεί αμέσως φαρμακοποιός, αλλά και το όποιο άλλο απαιτούμενο προσωπικό, προκειμένου να επαναλειτουργήσει το φαρμακείο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στο Αγρίνιο;"