Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Ζητούν συνδρομή για ίδρυση δανειστικής βιβλιοθήκης στο 2ο Λύκειο Μεσολογγίου

Με ανοιχτή επιστολή ο σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γενικού Λυκείου Μεσολογγίου ζητεί την συνδρομή των φορέων και της κοινωνίας της περιοχής για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας για ίδρυση και λειτουργία στο σχολειο δανειστικής βιβλιοθήκης.

Στην επιστολή τονίζεται:

"​Σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή εκπροσωπώντας το σύλλογο διδασκόντων του 2ου Γενικού Λυκείου Ι.Π. Μεσολογγίου «Σχολή Ελληνικών Μαθημάτων».

Το σχολείο μας είναι το ένα από τα δύο γενικά λύκεια της πόλης. Κάθε χρόνο οι μαθητές μας μάς κάνουν υπερήφανους με τις επιδόσεις τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις αλλά και τη συμμετοχή τους σε τοπικούς και πανελλαδικούς διαγωνισμούς. Όμως –όπως συνήθως συμβαίνει στις μικρές επαρχιακές πόλεις – δεν υπάρχει μια οργανωμένη βιβλιοθήκη σ’ αυτό.


Ως φιλόλογοι και στα πλαίσια του προγράμματος της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας , σκεφτήκαμε ότι θα ήταν πραγματικά ωφέλιμη η λειτουργία μιας δανειστικής βιβλιοθήκης για τους μαθητές μας. Οι οικονομικές δυνατότητες του σχολείου είναι μικρές (για να ακριβολογήσουμε, ανύπαρκτες) για ένα τέτοιο εγχείρημα.

Ζητούμε, λοιπόν, τη συνδρομή σας. Θα ήταν πραγματικά δώρο για τους μαθητές μας, αν μας στέλνατε βιβλία –λογοτεχνικά, φιλοσοφικά, ιστορικά, λεξικά, δοκίμια, επιστημονικά, σχολικά βοηθήματα (σε καλή κατάσταση). Προτιθέμεθα να τα τοποθετήσουμε σε βιβλιοθήκες, οι οποίες θα είναι σε ειδικό χώρο του σχολείου μας.

​Σκοπός μας είναι να λειτουργήσουμε βιβλιοθήκη –αναγνωστήριο για τους μαθητές μας αλλά και για όλη την πόλη, η οποία θα λειτουργεί και απογευματινές ώρες και Σαββατοκύριακα. Έτσι, οι μαθητές μας αλλά και όποιος άλλος επιθυμεί θα έχουν ένα χώρο μελέτης –γνώσης με την αρωγή των διδασκόντων.

Το σχολείο μας, βέβαια, πρόκειται να μεταφερθεί σε νέο διδακτήριο, όπου θα έχουμε ειδική αίθουσα βιβλιοθήκης.

​Σίγουροι για την ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας, σας ευχαριστούμε θερμά."