Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

"Επίθεση" του τέως δημάρχου στο νυν για την επίσκεψη Σαλμά στο δημαρχείο Μεσολογγίου

Την επίσκεψη του Μάριου Σαλμάς στο δημαρχείο Μεσολογγίου σχολίασαν με κοινή τους δήλωση ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης και ο πρώην αντιδήμαρχος, Παντελής Καρατσόλης.

Στη δήλωσή τους μάλιστα εκτός του κ. Σαλμά εξαπολύουν επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς στον δήμαρχο, Νίκο Καραπάνο.

 

«Ο δολοφόνος επέστρεψε μετά από 1,5 χρόνο στον τόπο του εγκλήματος». Μόνο που αυτή φορά βρήκε «την πόρτα του θύματος ανοιχτή», ενώ του «παρέδωσαν και τα κλειδιά της πόλης» προς δικαίωση της ασέλγειας του.

«Είχαμε μια γόνιμη και δημιουργική συζήτηση με τον βουλευτή του νομού μας, τον συναγωνιστή Μάριο Σαλμά για μια σειρά θεμάτων ζωτικής σημασίας για το δήμο μας», δήλωσε ο πρώτος Μονάρχης της πόλης. Πρόκειται για το ίδιο άτομο που λίγες μέρες πριν, στις 23 Οκτωβρίου, δήλωνε με αφορμή το ζήτημα του Νοσοκομείου: «Έρχονται και εκλογές. Να την πληρώσουν αυτοί που έχουν ευθύνες. Θα ματώσει το σύστημα. Δεν θα γλυτώσει κανείς».


Προφανώς κ. Μονάρχη, ο συναγωνιστής σας κ. Σαλμάς δεν ανήκει στο «σύστημα». Δεν έχει ευθύνες για τη διάλυση και την απαξίωση του Νοσοκομείου. Ήταν υφυπουργός Υγείας του Ζιμπάμπουε, όταν αναρωτιόνταν «γιατί φωνάζουν οι Μεσολογγίτες, αφού σε 15 χιλ. φτιάχνω καινούργιο Νοσοκομείο»! Ούτε κάτι γνωρίζει για το θέμα του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Απλά ήταν στην επιτροπή, συνυπέγραψε το σχέδιο «Αθηνά», το ψήφισε στη Βουλή και τώρα κατάλαβε ο παραστρατημένος «πως ήταν λάθος ο σχεδιασμός»!!

Φυσικά ο άνθρωπος δεν θα γνωρίζει κάτι - όπως και εσείς άλλωστε κ. Μονάρχη - για το ξύλο και τα δακρυγόνα που χόρτασαν οι Μεσολογγίτες πριν 1,5 χρόνο, τότε που μάλλον ο σωσίας του συναγωνιστή σας μιλούσε στην αίθουσα ξενοδοχείου και έλεγε - όπως και τώρα ενώπιον σας - «για το πώς θα αποκτήσει το Μεσολόγγι την παλιά του αίγλη». Επί τη ευκαιρία δε κ. Μονάρχη, να σας ρωτήσουμε κάτι, αν βεβαίωςεπιτρέπετε: Δεκάδες συμπολίτες, εκπρόσωποι φορέων και το μισό Δημοτικό Συμβούλιο είναι κατηγορούμενοι από τον κ. Σαλμά για τα τότε επεισόδια. Εσείς στη δίκη θα είστε με το μέρος του συναγωνιστή σας ή με την πλευρά των «ταραξιών»;

Προκειμένου δε να μην χαλάσουν «οι βάσεις που βάλατε για μια συνεργασία που θα δώσει λύσεις και κυρίως θαδώσει προοπτική στον τόπο μας, στην κατεύθυνση μιας αναπτυξιακής πορείας», όπως δηλώσατε κ. Μονάρχη, καθώς καιγια να μην χάσετε το νέο «συμπαραστάτη» (Να τον χαίρεστε), που βρήκατε στο πρόσωπο του κ. Σαλμά, σας προτείνουμε να τον ανακηρύξετε Επίτιμο Δημότη στις φετινές Γιορτές Εξόδου, έτσι ώστε να αρθεί και το «ιστορικό λάθος του Μεσολογγίου που δεν κάλεσε πολιτικούς στις Γιορτές Εξόδου», σύμφωνα με τα λεγόμενα του συναγωνιστή σας.

Μέρες εθνικής επετείου και το ιστορικό ΟΧΙ του λαού μας τιμάτε όπως πρέπει από τον πρώτο Μονάρχη της πόλης. Με περίσσεια ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και κυρίωςΟΣΦΥΟΚΑΜΨΙΑ.