Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

"20+1" χρόνια μετά στην Χ.Ε.Ν. Αγρινίου

Εκδήλωση τιμής και μνήμης αφιερωμένη στους Μαΐστορες και Διδασκάλουςτης Ψαλτικής Τέχνης Γεράσιμο Πρεβεζιάνο και Απόστολο Παπαχρήστοδιοργανώνει στο Αγρίνιο, η Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος.

Θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 06:30’ μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Χριστιανικής Ενώσεως Αγρινίου, με αφορμή την συμπλήρωση 20 ετών από τον θάνατο του Γερασίμου Πρεβεζιάνου (1994-2014) και ενός έτους από την θάνατο του Αποστόλου Παπαχρήστου (2013-2014).

Για τους αειμνήστους ιεροψάλτες θα μιλήσουν ο ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς πανοσιολογιώτατος αρχιμ. Θεόκλητος Λεγάτος και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας πανοσιολογιώτατος αρχιμ. Επιφάνιος Καραγεώργος.

 

Μελωδήματα του αειμνήστου Γερασίμου Πρεβεζιάνου θα αποδώσει ηΒυζαντινή Χορωδία Αγρινίου, υπό την Διεύθυνση του κ. Ανδρέα Λανάρα καιμουσικές συνθέσεις του αειμνήστου Αποστόλου Παπαχρήστου θα αποδώσει ηΒυζαντινή Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, υπό την διεύθυνση του κ. Νεκταρίου Δροσοπαναγιώτη.

Τέλος θα γίνει προβολή DVD με ξεχωριστές στιγμές από τη ζωή και των δύο ιεροψαλτών.