Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: «Η Ψυχική Υγεία της Γυναίκας» στο Μεσολόγγι. Ξεκίνησαν οι εγγραφές

Η Εταιρεία Ψυχικής Υγείας «ΔΙΑΠΛΑΣΗ», διοργανώνει στην Ιερή Πόλη Μεσολόγγι, Εκπαιδευτικό Σεμινάριο, με θέμα: «Η Ψυχική Υγεία της Γυναίκας». Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης «Πρόληψη και καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας» με Δικαιούχο την «Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού, Διαχείρισης και Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων Του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΣΥΔΕ-ΥΠΕΣ)» στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Εισηγητές:

Εισηγητής του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου θα είναι ο Ψυχίατρος Παιδιών & Εφήβων και Επίκουρος καθηγητής στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών, π. Βασίλειος Θερμός.

Δεύτερος εισηγητής θα είναι ο Επιστημονικός Διευθυντής της ΔΙΑΠΛΑΣΗ, κ. Βασίλειος Σταμάτης, Ψυχολόγος M.Sc., Επιστημονικός Διευθυντής της ΔΙΑΠΛΑΣΗ.

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε:

 

Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας, Ιατρούς, Νομικούς, Εκπαιδευτικούς, Ιερείς, Αστυνομικούς, Νοσηλευτές, Διατροφολόγους καθώς και σε φοιτητές συναφών σχολών.

Περίληψη Σεμιναρίου:

Πέραν των παραγόντων που επηρεάζουν την ψυχική υγεία εν γένει, η γυναίκα στη σύγχρονη κοινωνία δέχεται επιδράσεις από παράγοντες που επενεργούν βλαπτικά στην ψυχική της υγεία. Ορμονικές μεταβολές, εργασιακές συνθήκες, κοινωνικοί ρόλοι και στερεότυπα, πολιτισμικές προκαταλήψεις κ.ά. συνθέτουν ένα μωσαϊκό που αξίζει να μελετηθεί. Η ψυχική υγεία ως βιοψυχοκοινωνικό γεγονός συνιστά αποτέλεσμα της αλληλοδιαπλοκής πολλών παραμέτρων, γι’ αυτό και η προοπτική του σεμιναρίου θα είναι διεπιστημονική. Έτσι, τόσο πολιτισμικές σταθερές όσο και νεότερες οικονομικές εξελίξεις επηρεάζουν τη γυναίκα και την καθιστούν ευάλωτη. Μας ενδιαφέρουν η πρόληψη εξ ίσου, αν όχι περισσότερο, από την θεραπεία. Ομάδες εργασίας που θα εξετάζουν διαφορετικές πτυχές του ζητήματος θα πλαισιώσουν την εισήγηση έτσι ώστε να επιτευχθεί μια επεξεργασία στο μέγιστο δυνατό εύρος και βάθος.

Η Εγγραφή Περιλαμβάνει

Παρακολούθηση του Σεμιναρίου και Βεβαίωση Συμμετοχής του Σεμιναρίου. Η συμμετοχή είναι δωρεάν

Διαδικασία εγγραφής:

Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων (έως 50) στο Σεμινάριο, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Με την εγγραφή θα δηλώνεται και η συμμετοχή στις ομάδες εργασίας, πρωινές και απογευματινές. Μέγιστος αριθμός ανά ομάδα εργασίας:25 .

Η Δήλωση συμμετοχής, η οποία βρίσκεται στην ανακοίνωση του Σεμιναρίου στην Ιστοσελίδα της ΔΙΑΠΛΑΣΗ: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: «Η Ψυχική Υγεία της Γυναίκας» - ΔΙΑΠΛΑΣΗ, χρειάζεται να αποσταλεί συμπληρωμένη έως και τη 28η Αυγούστου 2015, στη Γραμματεία της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας «ΔΙΑΠΛΑΣΗ».

Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 26313 00687 (υπεύθυνη Γραμματείας κα. Ελένη Καλαβρυζώτου), από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 13:00, ή να ενημερώνεστε από το Ιστοσελίδα της ΔΙΑΠΛΑΣΗ, στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση: http://www.diaplasi.org/.