Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Εκλογές το φθινόπωρο προέβλεψε από το Μεσολόγγι ο Νικήτας Κακλαμάνης

Την προσωπική του πρόβλεψη, ότι θα προκηρυχθούν εκλογές, το φθινόπωρο εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Μεσολόγγι την Τετάρτη. Ο κ. Κακλαμάνης επισκέφθηκε την πόλη καθώς ήταν ο κεντρικός εισηγητής στη νομαρχιακή  συνέλευση της ΝΔ που ακολούθησε στη συνέχεια.
Ο κ. Κακλαμάνης εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός θα προκαλέσει τις εκλογές λόγω των μέτρων που θα πρέπει να εφαρμόσει για τις εργασιακές σχέσεις, μέτρα που όπως τόνισε ήδη έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές.
Μάλιστα ο Νικήτας Κακλαμάνης για να ισχυροποιήσει την επιχειρηματολογία του υπογράμμισε το γεγονός της άρνησης από πλευράς κυβέρνησης να κατατεθεί νομοσχέδιο που θα διασφαλίζει τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα, ένα νομοσχέδιο που θα υπερψήφιζε και η ΝΔ και θα μπορούσε να αποτελέσει διαπραγματευτικό εργαλείο.
Αναφορικά με την επίσκεψή του στο Μεσολόγγι ο κ. Κακλαμάνης εξέφρασε τον θαυμασμό του για το έργο που επιτελείται στο εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα» και είπε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για να επισκεφθούν τα παιδιά του εργαστηρίου τη Βουλή και παράλληλα την οργάνωση στους χώρους της bazaar με έργα των παιδιών. Επίσης πρότεινε την διοργάνωση ανάλογης εκδήλωσης το Δεκέμβριο στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα.



Φυσικά απαντώντας σε ερωτήσεις άσκησε οξεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα ζητήματα της οικονομίας και την υπερφορολόγηση.
Νωρίτερα ο κ. Κακλαμάνης συναντήθηκε με τη δημοτική αρχή του Μεσολογγίου στο δημαρχείο της πόλης, ενώ στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου είχε ολιγόλεπτη συζήτηση και με τον δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου.
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο Δημάρχου Μεσολογγίου, ο Νίκος Καραπάνος καλωσόρισε τον κ.  Κακλαμάνη στο Μεσολόγγι προσφέροντας αναμνηστικό λεύκωμα, ενώ στη συζήτηση που ακολούθησε αναφέρθηκε στα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όπως είπε ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, οι περιορισμένοι κρατικοί πόροι, δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα οικονομικής «ασφυξίας» στους δήμους.
Μέσα σε ένα οικονομικά δυσμενέστατο κλίμα, τα περιθώρια είναι ελάχιστα επεσήμανε ο Νίκος Καραπάνος, ωστόσο ειδικά ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που προκύπτουν μέσα από τη διαχείρισης προγραμμάτων όπως το ΕΣΠΑ. Ο Δήμος τόνισε, προετοιμάζεται με γοργούς ρυθμούς στην σύνταξη των αναπτυξιακών του σχεδίων, καθώς αντιλαμβάνεται ότι αποτελούν τον τρόπο και το μέσο αντιμετώπισης σοβαρών προβλημάτων για τα οποία επιβάλλονται άμεσες λύσεις.