Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Τίτλοι "τέλους" και στο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Μεσολογγίου;;;

Τη "μη διοργάνωση" του Φεστιβάλ Φωτογραφίας Μεσολογγίου επισημαίνει σε γραπτή του δήλωση ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης, απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση σε όσους εμπλεκόνταν με τη διοργάνωση να βρουν κοινό τόπο ώστε να μη χαθεί αυτός ο σημαντικός θεσμός για την περιοχή.

Θυμίζουμε ότι το Φεστιβάλ Φωτογραφίας Μεσολογγίου αποτελεί μια ιδέα και πρωτοβουλία του διακεκριμένου φωτογράφου, Βασίλη Αρτίκου που ξεκίνησε το 2012 και μέχρι και πέρυσι διοργανωνόταν την περίοδο του πανηγυριού του Άη Συμιού, προσελκύοντας εκατοντάδες φίλους του φωτογραφίας από Ελλάδα και εξωτερικό.

Στη δήλωσή του ο κ. Κατσούλης τονίζει:

" Στον απόηχο του φετινού ΑΗ ΣΥΜΙΟΥ καταγράφηκε μια σημαντική «απουσία». Μετά από 4 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας, το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ δεν πραγματοποιήθηκε. Δεν γνωρίζω τους λόγους και μου προξενεί κατάπληξη που δεν υπήρξε η παραμικρή αναφορά στη μη υλοποίηση του. Εκείνο που γνωρίζω όμως, είναι πως ότι ξεκίνησε το 2012 με τη μεθοδική δουλειά αρκετών εθελοντών συμπατριωτών μας και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ξεπέρασε τα εθνικά μας όρια, δεν πρέπει για κανένα λόγο να σβήσει.

Γι’ αυτό απευθύνω έκκληση στους: ΒΑΣΙΛΗ ΑΡΤΙΚΟ, ΝΙΚΟ ΣΙΑΜΟ, ΦΩΤΟ. ΛΕ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ & ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ», ΝΙΚΟ ΚΟΡΔΟΣΗ, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν τα προηγούμενα χρόνια στην πραγματοποίηση του, να βρούμε την καλύτερη δυνατήλύση, ώστε αυτή να είναι η τελευταία φορά που το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ δεν θα πραγματοποιηθεί στις μέρες του πανηγυριού του ΑΗ ΣΥΜΙΟΥ."