Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Σπήλιος Λιβανός: "Αναγκαιότητα η στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας"

​Στο πλαίσιο εργασιών του 19ου φόρουμ ανάπτυξης “Money Show” και σε μια κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου ΑΣΤΗΡ Πάτρας, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, ο Σπήλιος Λιβανός, σύμβουλος επιχειρηματικότητας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και επιχειρηματίας, μίλησε υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της ανάγκης ουσιαστικής υποστήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Στην ομιλία του ο κ. Λιβανός, εξέθεσε στο δημόσιο διάλογο συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων για την επιχειρηματικότητα, ζητώντας μεταξύ άλλων τη μείωση της κρατικής παρεμβατικότητας στην οικονομική δραστηριότητα, καθώς και τη μείωση των φορολογικών βαρών ευρύτερα. Παράλληλα, χαρακτήρισε “κομβικής σημασίας” την ανάγκη για εμπέδωση μιας κουλτούρας επιχειρηματικότητας σε όλη την κοινωνία και σε όλες τις ηλικίες, για να διαμορφωθεί ένα κατάλληλο πλαίσιο στήριξης της εξωστρέφειας και της καινοτομίας, με τελικό σκοπό την δημιουργία ευκαιριών για όλους τους νέους.

 

​Η χώρα μπορεί να έχει μέλλον, μόνο εφόσον καταφέρει να συμπεριλάβει τους νέους στην οικονομική δραστηριότητα αίροντας τα όποια εμπόδια αποκλεισμού τους, τόνισε ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους νέους, ο Σπήλιος Λιβανός, είπε χαρακτηριστικά: “Τολμήστε! Συνομιλήστε μαζί μας! Δώστε μας καινοτόμες ιδέες! Κάντε μας εποικοδομητική κριτική! Βγείτε και βγάλτε και εμάς από τα κουτάκια που μας εγκλωβίζουν!”

Αποτελεί δέσμευση τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ίδιου του κ. Λιβανού, η επένδυση στη συνεννόηση, τη συναίνεση και τις συνέργειες με τις υγιείς δυνάμεις της αγοράς, καθώς μόνο η ιδιωτική οικονομία μπορεί να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, να αυξήσει τα δημόσια έσοδα, ώστε να έχουμε επιτέλους ένα δίκαιο και βιώσιμο κοινωνικό κράτος.

Ο Σπήλιος Λιβανός, επανέλαβε επίμονα το αίτημα για εκλογές, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στη Νέα Δημοκρατία να ξανακερδίσει το χαμένο χρόνο μαζί με τους νέους, αφήνοντας πίσω τις προκαταλήψεις του χθες και επιζητώντας την πρωτοπορία στο αύριο.

Ο κ. Λιβανός ήταν ομιλητής στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Αχαΐας και του αρμόδιου τομεάρχη Παραγωγικών Τάξεων κ. Καρακίτσου Νικόλαου, στα πλαίσια του 19ου Money Show. Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν επίσης, ο τέως υφυπουργός Οικονομικών κ. Μαυραγάνης Γεώργιος, ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Βρούτσης Νικόλαος, ο βουλευτής Αχαΐας κ. Κατσανιώτης Ανδρέας, ο πρώην Πρύτανης του Χαροκοπειού Πανεπιστήμιου κ. Αναγνωστόπουλος Δημοσθένης, τα μέλη ΝΟΔΕ Αχαΐας κ. Τσούμπελης Θεόδωρος και κ. Καρβέλης Γιάννης και ο πρόεδρος της Ο.Ε.Σ.Π. κ. Παυλίδης Ηλίας.