Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Πραγματικότητα για το Μεσολόγγι το "Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο"

Με το υπ. αρίθμ. 2513/12-08-2016 τΒ΄ ΦΕΚ ιδρύθηκε στον Δήμο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου μια νέα σχολική μονάδα Ειδικής Αγωγής, το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου.
Ένα χρόνιο και πάγιο αίτημα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου (Οινιάδες, Αιτωλικό, Ευηνοχώρι), μέρους της περιοχής Ξηρομέρου (Αστακός, Καραϊσκάκη) αλλά και όλης της Ναυπακτίας, έγινε πραγματικότητα.
Πλέον οι μαθητές των περιοχών αυτών που φοιτούσαν σε άλλες μονάδες Ειδικής Αγωγής και αναγκάζονταν να διανύουν καθημερινά πολλά χιλιόμετρα στο επικίνδυνο οδικό δίκτυο της Αιτ/νίας και όχι μόνο, έχουν την δυνατότητα φοίτησης στο σχολείο.
Επίσης πολλοί μαθητές που για διαφόρους λόγους σήμερα είναι εκτός σχολικού πλαισίου και ηλικιακά είναι από 12 έως 16 χρονών, έχουν τελειώσει το δημοτικό σχολείο και έχουν από το ΚΕΔΔΥ Αιτ/νιας γνωμάτευση και παραπομπή σε ειδικό πλαίσιο, τους δίνεται πλέον με το νεοϊδρυθέν σχολείο μας η δυνατότητα πρόσβασης στην μάθηση.
Το σχολείο για την φετινή σχολική χρονιά μετά από συντονισμένες ενέργειες του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, Χρήστου Καζαντζή και του υπεύθυνου παιδείας του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Τάσου Σκαρμούτσου, φιλοξενείται στο υπερσύχρονο κτίριο του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου ενώ έχει ήδη δρομολογηθεί η οριστική μεταστέγαση του σχολείου από την νέα σχολική χρονιά στο σχολικό συγκρότημα που λειτουργεί σήμερα το 2ο Λύκειο Μεσολογγίου.
Στοιχεία επικοινωνίας:



Το σχολείο λειτουργεί όλες τις εργάσιμες ημέρες από τις 08:00 έως τις 14:00.
Η ταχυδρομική διεύθυνση  είναι: «Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου,  Άγιος Δημήτριος – Μάννας,  Τ.Κ. 30200, κτίριο 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου, Ισόγειο».
Η ηλεκτρονική επικοινωνία με το σχολείο γίνετε στα e-mail: mail@gym-ee-mesol.ait.sch.gr , gymeemes@sch.gr αλλά και μέσω της ιστοσελίδας μας : http://gym-ee-mesol.ait.sch.gr/.

Η τηλεφωνική επικοινωνία μέχρι την εγκατάσταση της νέας τηλεφωνικής γραμμής γίνεται στο τηλέφωνο 6932022013.