Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Ποινή "μαμούθ" στους οδηγούς του θανατηφόρου τροχαίου των Μαλγάρων με θύματα δυο φοιτήτριες από Μεσολόγγι και Αγρίνιο

Είκοσι συνολικά χρόνια φυλάκιση επέβαλε το Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης στους ασυνείδητους οδηγούς του τραγικού δυστυχήματος των Μαλγάρων

Δυόμιση χρόνια μετά το  τροχαίο ατύχημα (διαβάστε εδώ) που συνέβη στην περιοχή Μαργάρων Θεσσαλονίκης  εκδικάστηκε προχθές από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης  η  κατά των υπαιτίων οδηγών ποινική υπόθεση που  είχε συνταράξει το πανελλήνιο αφού  είχαν βρεί τραγικό θάνατο οι νεαρές φοιτήτριες Ειρήνη Τριανταφύλλου  από το Μεσολόγγι και η Αγγελική Γρανίτσα  από το Αγρίνιο .
Η δίκη διεξήχθη μέσα σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης αφού  στην ακροαματική διαδικασία εξετάστηκαν όχι μόνο οι επιζήσαντες τραυματίες φοιτητές αλλά και οι γονείς των κοριτσιών που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους.
Η περιγραφή των συνθηκών του ατυχήματος εκ μέρους των εξετασθέντων μαρτύρων ήταν  ανατριχιαστική  καθώς κατέθεσαν λεπτομέρειες για την άκρως επικίνδυνη και απαράδεκτη   οδηγική συμπεριφορά του   οδηγού του υπεραστικού λεωφορείου του ΚΤΕΛ  Αιτωλοακαρνανίας  σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής  από το Αγρίνιο μέχρι τη Θεσσαλονίκη καθώς και του Τούρκου οδηγού της νταλίκας που την είχε παρανόμως σταθμευμένη επί της Εθνικής οδού.
Το Δικαστήριο, όπως μας δήλωσε ο δικηγόρος των οικογενειών των  δύο  αδικοχαμένων κοριτσιών και πολλών  εκ των τραυματισθέντων  φοιτητών κ. Νίκος Κορδόσης,  επέβαλε τελικά στον οδηγό του λεωφορείου συνολική ποινή φυλακίσεως  12,5  χρόνων και στον Τούρκο οδηγό της  νταλίκας  συνολική ποινή  φυλακίσεως  7,5 χρόνων χωρίς να χορηγήσει  αναστολή, όπως ζήτησαν οι κατηγορούμενοι.



Αυτό   σημαίνει ότι αν και το Εφετείο κρίνει αναλόγως, τότε οι κατηγορούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν τις  μετατραπείσες σε χρήμα ποινές,  πλέον των όσων αποζημιώσεων θα καταβάλουν είτε οι ίδιοι είτε οι ασφαλιστικές τους εταιρείες  για την ικανοποίηση των ψυχικών οδυνών   στα μέλη των οικογενειών  που εμπιστεύθηκαν την επιστροφή των παιδιών τους στη Θεσσαλονίκη όπου σπούδαζαν με το υπεραστικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ.
Ζητώντας από  τον κ. Κορδόση να σχολιάσει την απόφαση  του Δικαστηρίου μας δήλωσε : «Τούτο είη το Δίκαιο, το προσήκον εκάστω αποδιδόναι» και  συμπλήρωσε  "το Δικαστήριο υιοθέτησε   πλήρως την κατηγορία  και  έκρινε με τέτοιον τρόπο ώστε μέσα στα πλαίσια που παρέχει το Ελληνικό Δίκαιο να υπάρξει  τουλάχιστον μια ελάχιστη ηθική ικανοποίηση   στις οικογένειες των  άτυχων παιδιών  που τόσο  άδικα  κόπηκε το νήμα της ζωής  τους  αλλά  και  σε εκείνα  που σώθηκαν με μεγάλα ή μικρά τραύματα αλλά είδαν στη κυριολεξία το «χάρο με τα μάτια τους»" .