Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΜΑΓΕΨΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ VICTORIA HISLOP ΣΤΗ «ΔΙΕΞΟΔΟ»

Την προηγούμενη εβδομάδα η «Διέξοδος» φιλοξένησε στο Μεσολόγγι την διάσημη δημοσιογράφο και συγγραφέα Βικτώρια Χίσλοπ η οποία δύο μήνες πριν την εδώ άφιξή της είχε αποδεχθεί σχετική πρόσκληση του ιδρυτή της «Διεξόδου».

Η επίσκεψή της στην πόλη συνδυάστηκε με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του τελευταίου της βιβλίου «Οι κάρτ ποστάλ» που είναι ένα βιβλίο αφιερωμένο στην Ελλάδα, στις ομορφιές της, στους ανθρώπους και την ιστορία τους, γραμμένο σαν ταξιδιωτικό οδοιπορικό από το οποίο δεν ήταν δυνατόν να απουσιάζει το Μεσολόγγι. Έτσι, σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Διόπτρα», οργανώθηκε στο Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου» σχετική εκδήλωση.

 

Η ενδιαφέρουσα και εντυπωσιακή παρουσίασή της έγινε μέσω μιας πολύ ζεστής συνομιλίας της με τον δημοσιογράφο και εκδότη της εφημερίδας «ΑΙΧΜΗ» Σωκράτη Στέλλιο που μάγεψε το φιλαναγνωστικό κοινό που είχε πλημμυρίσει τις τρεις αίθουσες του Ιστορικού Μουσείου.

Η γλυκύτατη συγγραφέας Βικτώρια Χίσλοπ, την οποία καλωσόρισε η Υπεύθυνη Επικοινωνίας της «Διεξόδου» Ειρήνη Καρανικόλα, μάγεψε το ακροατήριο με την εξαιρετική απλότητα και φιλικότητά της.

Στο τέλος της εκδήλωσης η ευγενική κυρία Χίσλοπ, έχοντας κατακτήσει τις καρδιές του κοινού που συμμετείχε στην εκδήλωση, με το χαρακτηριστικό της χαμόγελο υπέγραψε βιβλία και φωτογραφήθηκε με τους αναγνώστες.

Οι συνεργάτες της «Διεξόδου» είχαν προετοιμάσει με κάθε λεπτομέρεια την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, τις συνεντεύξεις που έδωσε, τις ξεναγήσεις και τις επισκέψεις της σε ιστορικούς και πολιτιστικούς χώρους καθώς και τις εν γένει περιηγήσεις της στο Μεσολόγγι και φυσικά την διαμονή της στον, ιδιαίτερης αισθητικής, Ξενώνα Τέχνης που εντυπωσίασε την καλεσμένη.

Ήδη η κυρία Χίσλοπ, που εξεπλάγη με την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία, όπως σημείωσε στο βιβλίο εντυπώσεων του Μουσείου και του Ξενώνα, αποδέχθηκε και δεύτερη πρόταση της «Διεξόδου» για φιλοξενία της την Άνοιξη του 2017 με όποιο αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει στην πόλη η νέα αυτή έλευσή της στο Μεσολόγγι.