Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Ευχάριστη έκπληξη για τον υφ. Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκη η ποιότητα των σχολικών υποδομών στο Μεσολόγγι

Ο υφ. Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκης με τον διευθυντή του Ειδικού Γυμνασίου Αθ. Πατρόπουλο

Ο Δ. Μπαξεβανάκης ανταλλάσσει απόψεις με το προεδρείο της Α΄ ΕΛΜΕ Κ. Κούστα και Κ. Κατσαρό,
με τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής Μεσολογγίου Τ. Σκαρμούτσο και τον πρόεδρο των δασκάλων Δ. Τσάμη
Σχολικές μονάδες της πόλης του Μεσολογγίου επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα «δια βίου μάθησης», Παυσανία Παπαγεωργίου, στο περιθώριο της παρουσίας του, στην εκδήλωση για τον αγιασμό και την κοπή της βασιλόπιτας του νεοσυσταθέντος Ειδικού Γυμνασίου Μεσολογγίου που λειτουργεί στις νεόδμητες εγκαταστάσεις του 2ου γυμνασίου της πόλης.
Παράλληλα ο κ. Μπαξεβανάκης είχε τη δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις με εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και κυρίως με τον σύλλογο διδασκόντων στο ΕΠΑΛ Μεσολογγίου αλλά και με μαθητές του ίδιου σχολείου.



Στην υπό κατασκευή αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου λυκείου Μεσολογγίου

Με τον διευθυντή του ΕΠΑΛ Μεσολογγίου Θεόδωρο Κρίντα

Τοπικά προϊόντα του Μεσολογγίου προσέφερε στον υφυπουργό Παιδείας
ο διευθυντής του ΙΕΚ Μεσολογγίου Γιάννης Χατζής
Ο αντιδήμαρχος Μεσολογγίου Σπ. Καρβέλης επιδίδει υπόμνημα στον υφυπουργό Παιδείας για ζητήματα αρμοδιότητός του
Στην ομιλία του, στην εκδήλωση του ειδικού γυμνασίου, ο υφυπουργός Παιδείας υπογράμμισε, τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την προώθηση της ειδικής αγωγής, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, τονίζοντας ότι ανάλογες δομές συστάθηκαν και λειτουργούν σε όλη τη χώρα.
Ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Μπαξεβανάκης έκανε για την ποιότητα των σχολικών υποδομών στο Μεσολόγγι, αποδίδοντας τα εύσημα σε όλους όσους εργάστηκαν, έτσι ώστε στην πόλη να υπάρχουν τρία σύγχρονα διδακτήρια όπως αυτά του 4ου δημοτικού σχολείου, του 2ου γυμνασίου και του 2ου λυκείου που σύντομα θα αποπερατωθεί και έτσι τα προβλήματα σχολικής στέγης να είναι μηδαμινά.
Μάλιστα κατά την επίσκεψή του, στο υπό κατασκευή 2ο Λύκειο Μεσολογγίου εξέφρασε τον θαυμασμό του για την σύγχρονη ποιότητα κατασκευής του σχολείου, όπως νωρίτερα είχε εκφραστεί και για το 2ο γυμνάσιο.