Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Φίλε αγρότη οι "σωτήρες" πέρασαν την "Κλεισούρα"...

Στο 2017 η ενημέρωση καθημερινά τρέχει, τα μέσα που επιτελούν το έργο αυτό αυξάνονται καθώς η ζήτηση για ουσιαστική ενημέρωση είναι μεγάλη, ειδικά στον αγροτικό κόσμο. Με τον ίδιο ρυθμό αυξάνονται και εκείνα τα μέσα ενημέρωσης που εξυπηρετούν συμφέροντα, παραπληροφορούν και κάνουν την προπαγάνδα για την οποία πληρώνονται.
Από αυτά τα μέσα μπερδευτήκαμε και εμείς μιας και διαβάζουμε για τους κάλους και τους κακούς. Για αυτούς που θέλουν να σώσουν τον αγρότη και για αυτούς που θέλουν να κλέψουν τον αγρότη.
Εντύπωση μας προκαλεί πως όλα αυτά τα χρόνια η πίτα μεταξύ ενώσεων και μικρομάγαζων ήταν μοιρασμένη και τα «καλά»  παιδιά του συστήματος που είχαν αναλάβει όλες τις δύσκολες υποθέσεις και έλυναν τα προβλήματα με τα τηλέφωνα και όχι με ουσιαστική δουλειά (άρεσε αυτό στον  νεοέλληνα και πολλές φορές το εκτιμά κιόλας) με το αζημίωτο πάντα ήταν ήσυχα παιδιά και δεν υπήρχε πρόβλημα.



Ξαφνικά κάπου χάλασε το σχέδιο και τώρα που στένεψαν τα πράγματα και η σωστή δουλειά βγαίνει στην επιφάνεια τα έσοδα άρχισαν να μειώνονται με αποτέλεσμα να χωρίσουν τα μαγαζιά για να μπορούν υπάρχουν κρατήσεις χωρίς τιμολόγια και οι υποσχέσεις για ανεξέλεγκτες επιδοτήσεις να είναι το όπλο για να μπουν  στην αγορά, επίσης δεν άργησαν να βρεθούν και οι κατά τόπους σύμμαχοι να δώσουν την μάχη τους ανοίγοντας την κερκόπορτα πάντα με τις ανάλογες ανταμοιβές.
Το θέμα και η ουσία είναι αν θα συντηρήσουμε αυτούς που τάζουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες, αν θα ενδώσουμε στον πειρασμό για δήθεν επιδοτήσεις και δήθεν φθηνές υπηρεσίες και αν τελικά θα πιστέψουμε αυτούς που δεν έχουν συμφέροντα οικονομικά και κοινωνικά στον Δήμο Μεσολογγίου.
Οι έλεγχοι του ΟΠΕΚΕΠΕ και του υπουργείου συνεχώς αυξάνονται και η περίοδος που διανύουμε δεν είναι για να πιστεύουμε σωτήρες που η αγορά έχει να λέει για το ποιόν τους.
Προσοχή λοιπόν στα αρπακτικά που έχουν μυριστεί αίμα στον κάμπο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Υ.Γ Ας γίνει η Λεπενού το μάθημα!

Αναδημοσίευση από το MessolonghiPress