Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ο νεοεκλεγείς αντιπρόεδρος της ΕΑΑΣ Αριστομένης Κράγκαρης ευχαριστεί

Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών (ΕΑΑΣ) εξελέγη ο Μεσολογγίτης υποστράτηγος ε.α., Αριστομένης Κράγκαρης στις εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου. Στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν χιλιάδες μέλη της ΕΑΑΣ σε όλη τη χώρα.

Ο κ. Κράγκαρης σε ευχαριστήριο μήνυμα του τονίζει:

"Αγαπητές Οικογένειες των εκλιπόντων συναδέλφων, Αγαπητοί συνάδελφοι του Σ.Ξ. – Σ.Α., μέλη της ΕΑΑΣ, Φίλες και Φίλοι,

Θέλω να σας εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου στις εκλογές της 19ης Φεβ 2017.

Με την ψήφο σας δώσατε ένα ηχηρό μήνυμα ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη συγχρόνων αντιλήψεων, νέων ιδεών και μαχητικών διεκδικήσεων από την Ε.Α.Α.Σ. Δεν υπάρχει ΧΡΟΝΟΣ για ΧΑΣΙΜΟ.

Προέχει η αποκατάσταση του ΚΥΡΟΥΣ της Ε.Α.Α.Σ. και η υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων μας με ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ, ΔΥΝΑΜΙΚΟ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ και όχι με ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ, με μοναδικό στόχο την ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ της ΖΩΗΣ των μελών της Ένωσης."

Αξίζει να παρουσιάσουμε πως ο κ. Κράγκαρης αυτοσυστήθηκε στους συναδέλφους του ενόψει της εκλογικής διαδικασίας:

"Κατάγομαι από την Ιερά Πόλη Μεσολογγίου και γεννήθηκα το 1961 στην Αθήνα.

Αποφοίτησα το 1983 από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και ορκίστηκα Ανθυπολοχαγός Πεζικού.

Ως κατώτερος Αξιωματικός υπηρέτησα στις Δυνάμεις Καταδρομών και ολοκλήρωσα την εκπαίδευση μου σε Σχολές του Εσωτερικού και του Εξωτερικού.

Ως Λοχαγός φοίτησα στην Α.Σ.Π. και ως ανώτερος Αξιωματικός υπηρέτησα σε αντίστοιχες Επιτελικές και Διοικητικές Θέσεις του εκάστοτε βαθμού του.

Υπηρέτησα στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στην Ιταλία, Διοικητής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ και Ακόλουθος Άμυνας στα 7 κράτη του Αραβικού Κόλπου.

Είμαι απόφοιτος του Διακλαδικού Κολεγίου Πολέμου της Βασιλικής Ακαδημίας Άμυνας του Ηνωμένου Βασίλειου.

Είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Τεχνών του Τμήματος Πολεμικών - Αμυντικών Σπουδών, της Σχολής του Βασιλικού Κολλεγίου του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και Διπλώματος Στρατηγικής Διοίκησης και Ηγεσίας του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Διοίκησης και Ηγεσίας του Λονδίνου.

Ομιλώ άπταιστα την Αγγλική γλώσσα και σε πολύ καλό επίπεδο εργασίας την Ιταλική και την Σερβοκροατική γλώσσα.

Κατά τη διάρκεια των 35 χρόνων της σταδιοδρομίας μου, έχω τιμηθεί με τα προβλεπόμενα Παράσημα, Μετάλλια και Διαμνημονεύσεις.

Στις 21 Ιουλίου 2014 ετέθην σε αυτεπάγγελτη αποστρατεία με τον βαθμό του Υποστρατήγου ως “ευδοκίμως τερματίσας την σταδιοδρομία μου”.