Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Ενεργειακό λίφτινγκ 1,1 εκ.€ στο «κλειστό» του Δ.Α.Κ. Μεσολογγίου προωθεί ο δήμος


Κατατέθηκε χθες Δευτέρα 4-6-2018 από το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, το Τεχνικό Δελτίο για την «Ενεργειακή αναβάθμιση και δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Ι.Π. Μεσολογγίου», για ένταξη στο πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη.
Η προτεινόμενη πράξη του Δήμου συνολικού ύψους 1.022.520 ευρώ, αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του ΔΑΚ με στόχο την αρτιότερη λειτουργία του ως χώρος φιλοξενίας αθλητικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.
Η αναβάθμιση του κτηρίου κρίνεται απαραίτητη  προκειμένου να καταστεί ο χώρος λιγότερο ενεργειοβόρος.  Το ΔΑΚ Μεσολογγίου αποτελεί σημείο αναφοράς έντονης αθλητικής δραστηριότητας, τόσο για τους συλλόγους αλλά και τους δημότες που τον χρησιμοποιούν καθημερινά. Παράλληλα, φιλοξενεί μεγάλα αθλητικά γεγονότα πανελλαδικής ή διεθνούς εμβέλειας.



Οι εργασίες που θα γίνουν περιλαμβάνουν εγκατάσταση νέας κεντρικής κλιματιστικής μονάδας συνδεδεμένης με αντλία θερμότητας και εγκατάσταση νέων καναλιών αεραγωγών. Με το νέο σύστημα θα επιτυγχάνεται η θέρμανση – ψύξη – εξαερισμός του γηπέδου. Ενίσχυση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του κτηρίου (νέα ηλεκτρική παροχή, τροφοδότηση αντλίας θερμότητας, νέες γραμμές φωτισμού, αντικατάσταση υφιστάμενων φωτιστικών με νέα φωτιστικά χαμηλής ενεργειακής απόδοσης (led). Επίσης, εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών και μπόιλερ για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος για την παραγωγή ενέργειας και τον ενεργειακό συμψηφισμό. Παρεμβάσεις στο κέλυφος με εξωτερική θερμομόνωση και μόνωσης της στέγης. Αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα ενεργειακά. Αντικατάσταση υαλόθυρων εισόδου με νέες αλουμινίου με διπλό τζάμι.