Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Πολύς ο κόσμος στην "πρώτη" του Κινήματος Αλλαγής στο Αγρίνιο

Ικανοποιημένα θα πρέπει να είναι τα στελέχη που απαρτίζουν την Νομαρχιακή Οργάνωση του Κινήματος Αλλαγής στην Αιτωλοακαρνανία, μετά την νομαρχιακή συνέλευση με ομιλήτρια την Κατερίνα Μπατζελή που έγινε σήμερα στο Αγρίνιο και που είναι πρώτη μετά τη δημιουργία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, τις εκλογές για την ανάδειξη επικεφαλής και το ιδρυτικό συνέδριο του.
Η συνέλευση είχε σημαντική προσέλευση , που θα ζήλευαν για παράδειγμα στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που αποδεικνύει κάτι ήδη γνωστό: Πως σε τοπικό επίπεδο τουλάχιστον υπάρχει καλά οργανωμένη κομματική βάση στον φορέα που βασική του συνιστώσα είναι το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ.



Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο βουλευτής της Δημ. Συμπαράταξης Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απ. Κοιμήσης, ο πρώην δήμαρχος Αγρινίου Π. Μοσχολιός, ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Λύτρας, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, πολιτευτές, ο πρώην βουλευτής και νομάρχης Γιάννης Βαϊνάς, ο υπεύθυνος Συνεταιριστικών θεμάτων του Κινήματος Θ. Κουτσουπιάς, το μέλος της Κ.Π.Ε. του Κινήματος Αντώνης Γκριμότσης κ.α.
Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Γιώργος Ζήσιμος ξεκίνησε την διαδικασία ενημερώνοντας για τις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης νέων Συντονιστικών στις Δημοτικές Οργανώσεις, που θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή. Η κατάθεση υποψηφιοτήτων ολοκληρώθηκε σήμερα το βράδυ.
«Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολη για την κοινή πορεία μας, όμως αυτό που υπάρχει και είναι η βάση της εντολής που πήραμε στις εκλογές ανάδειξης αρχηγού, είναι ότι έχουμε όλη τη διάθεση, όλη την υποχρέωση να συμμετέχουμε στη διαβούλευση των θέσεων  μας εσωτερικά, απαιτείται όμως,  η πολιτική έκφραση του Κινήματος είναι ενιαία και αδιαίρετη», είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα σημείωσε πως υπάρχουν οι μεγάλοι στόχοι των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων και δεν επιτρέπονται φοβικά σύνδρομα.
Ακόμη, συμφώνησε απόλυτα με τα μηνύματα που έλαβε στο Αγρίνιο, μηνύματα ενότητας όπως είπε. Υπάρχει ένα κενό πολιτικό. Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταρρέουν κοινωνικά και πολιτικές, η κοινωνία φτωχοποιείται και η συντηρητική παράταξη το μόνο που θέλει είναι να υπόσχεται ελαφρύνσεις στους έχοντες. Εμείς πρέπει να αναδείξουμε τον κοινωνικό μεσαίο χώρο,  να οργανώσουμε και να παρουσιάσουμε πολιτικές που θα απεγκλωβίσουν αυτόν τον κόσμο» είπε επίσης η πρώην υπουργός.
«
Αξίζει να σημειωθεί η αναφορά της και στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου η κ. Μπατζελή τόνισε πως το ΚΙΝΑΛ σε όλες τις Περιφέρειες θα προσπαθήσει να έχει δικά του σχήματα, με βάση και το δυναμικό που διαθέτει. «Δεν θα αφήσουμε το Κίνημα χωρίς εκπροσώπηση στην αυτοδιοίκηση. Αυτό είναι ένα μήνυμα σαφές που δίνουμε από τώρα στους αυτοδιοικητικούς ώστε από τώρα να οργανωθούν».
Η συνέλευση συνεχίστηκε με παρεμβάσεις παρισταμένων στελεχών και μελών.

Αναδημοσίευση από το agriniopress.gr