Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Το Γυμνάσιο Αιτωλικού ένα από τα τρία σχολεία που βραβεύτηκαν ανάμεσα σε 202 της χώρας στον διαγωνισμό «Bravo schools» !


Την Πέμπτη 07/06/2018 το Γυμνάσιο Αιτωλικού συμμετείχε στη μια μεγάλη γιορτή αφύπνισης και συμμετοχής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε  στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.
Οι μαθητές παρουσίασαν την εκπαιδευτική τους πρόταση   έτσι όπως την εκπόνησαν στο πλαίσιο της δράσης «Οι ρίζες ανοίγουν δρόμους –Roots are Routes», ενώνοντας τις δυνάμεις τους για τον κοινό στόχο, να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος.
Ταυτόχρονα το Γυμνάσιο Αιτωλικού κατέθεσε συμμετοχή στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό «Bravo schools» ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ για τους 17 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας (Φ.14/ΕΑ/163317/168423/Δ1).



Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 202 σχολεία από όλη την Ελλάδα με πάνω από 500 συμμετοχές, παρουσιάζοντας τις ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ που έχουν αναπτύξει,  ΣΧΕΔΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ που έχουν επιτυχώς υλοποιήσει οι εκπαιδευτικοί, και ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ως αποτέλεσμα της ενασχόλησης των παιδιών.
Μετά από τη διαδικασία της πρώτης αξιολόγησης η δική μας εκπαιδευτική πρόταση αναδείχτηκε:
·         Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ στο στόχο 8. «Αξιοπρεπής Εργασίας & Οικονομική Ανάπτυξη»
·         Το Γυμνάσιο Αιτωλικού εντάχθηκε στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ του QNF SGDs School Club-Sustainable Development Goals School Club)
·         Οι μαθητές /τριες έγιναν ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 17 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η συνολική προσπάθεια των μαθητών και των υπεύθυνων εκπαιδευτικών του σχολείου δεν έμεινε χωρίς αντίκρισμα, καθώς το Γυμνάσιο Αιτωλικού ήταν ένα από τα τρία γυμνάσια της χώρας, που απέσπασαν βραβείο στην τελική αξιολόγηση, «κερδίζοντας» ως έπαθλο έναν διαδραστικό πίνακα!
«Με τη σκέψη μας  σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο που όλοι διανύουμε είναι  εξαιρετικά σημαντικό για το σχολείο μας, να λειτουργήσουμε ως ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ως φορέας ενημέρωσης, αφύπνισης και συμμετοχής στην τοπική κοινωνία.
Αναλογιζόμενοι την ευθύνη που μας έχει ανατεθεί από το εκπαιδευτικό τμήμα του QualityNet Foundation στην Ελλάδα, το World Largest Lesson, την Unicef και την Unesco, την Πρωτοβουλία Bravo Schools η οποία εντάσσεται στην καμπάνια του ΟΗΕ για τη προώθηση των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, πάντα με την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ήδη σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα.» αναφέρεται σε ανακοίνωση του σχολείου.