Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

«Repair Café: Το πετάμε; Με τίποτα!» - Κυριακή 10/6, 6:00 μ.μ. στο Τρκούπειο Μεσολογγίου


Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, διοργανώνουν την Κυριακή 10 Ιουνίου και ώρα 6.00 μ.μ. στο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου, την   εκδήλωση  «Repair Café: Το πετάμε; Με τίποτα!».
Η «φιλοσοφία» του Repair Café βασίζεται στο γεγονός ότι οι πολίτες μπορούν να εκπαιδευτούν έτσι ώστε να μην πετάνε στα σκουπίδια τις συσκευές τους που παρουσιάζουν προβληματική λειτουργία, αλλά να τις επισκευάζουν μειώνοντας τον όγκο των σκουπιδιών και συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος.   



Το  Repair Café είναι μία δράση όπου οι δημότες μπορούν να φέρουν χαλασμένο εξοπλισμό (λχ. ηλεκτρικές συσκευές, Η/Υ, εργαλεία κτλ.) και με την κατάλληλη βοήθεια και υποστήριξη (παρέχοντας εργαλεία και συμβουλές) να τον επιδιορθώσουν ώστε να καταστεί και πάλι λειτουργικός.
Τονίζεται ότι το Repair Cafe δεν είναι γραφείο εξυπηρέτησης και επιδιόρθωσης. Είναι ένας τρόπος αλληλεπίδρασης, που βασίζεται στη συνεργασία του ιδιοκτήτη του αντικειμένου, με κάποιον ειδικό.