Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Παραιτήσεις και ανακατατάξεις στη δημοτική αρχή του Μεσολογγίου από τις συλλήψεις για το κύκλωμα παράνομων "ελληνοποίησεων". Α. Μπαρμπετάκης και Γ. Τρούπος ορκίζονται δημοτικοί σύμβουλοι!


Τις παραιτήσεις τους, τόσο από τις θέσεις ευθύνης που κατείχαν στη δημοτική αρχή όσο και από το δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου υπέβαλλαν οι δύο κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε κύκλωμα παράνομων «ελληνοποίησεων».
Έτσι, άμεσα όπως άλλωστε προβλέπεται και μετά την ορκωμοσία των επιλαχόντων δημοτικών συμβούλων που είναι οι κ.κ. Αντώνης Μπαρμπετάκης και Γεράσιμος Τρούπος αναμένεται να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου, ώστε να εκλέξει τους αντικαταστάτες των παραιτηθέντων.
Μάλιστα για το θέμα εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση από το δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου:



«Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, σε έκτακτη συνεδρίαση δημοτικών και τοπικών συμβούλων της συμπολίτευσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα έκανε γνωστό ότι: «Κατόπιν επικοινωνίας μου με τους πληρεξούσιους δικηγόρους γνωστοποιείται ότι οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι που φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε ποινική υπόθεση, παραιτούνται από τις θέσεις ευθύνης τους και ταυτόχρονα παραδίδουν τις έδρες τους στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι παραιτήσεις έγιναν δεκτές».
Κατόπιν αυτών οι συμμετέχοντες στην έκτακτη σύσκεψη εξουσιοδότησαν ομόφωνα τον Ν. Καραπάνο να προβεί άμεσα στις διαδικασίες αντικατάστασής τους, προκειμένου να συνεχισθεί απερίσπαστα το έργο της δημοτικής αρχής.»