Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018

400.000€ από το Υπουργείο Υποδομών για αποκαταστάσεις ζημιών στον Άγιο Ηλία Μεσολογγίου και σε ρέματα του δήμου


Δύο έργα προϋπολογισμού 400.000€ περίπου εντάχθηκαν να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών με φορείς υλοποίησης την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το δήμο Μεσολογγίου και τα οποία αφορούν αποκαταστάσεις βλαβών στον Άγιο Ηλία Μεσολογγίου και σε ρέματα του δήμου.
Μετά την εξέλιξη αυτή με ανακοίνωσή του ο συνδυασμός «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» ζητά από τη δημοτική αρχή του Μεσολογγίου επίσπευση των διαδικασιών για άμεση απορρόφηση των κονδυλίων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:«Μετά από σχετική απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εντάχθηκε στη ΣΑΕ του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων το έργο «Αποκατάσταση βλαβών από χρήση παραδοθέντων από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών έργων που αφορούν α) Την κατασκευή Παραϊόνιας Οδού και οδικής σύνδεσης Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ηλία Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και β) Κατασκευή σήραγγας στον Άγιο Ηλία», προϋπολογισμού 227.340 ευρώ.
Η αποδοχή της πίστωσης θα γίνει στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4-6-2018 στην Πάτρα.
Στην ίδια συνεδρίαση υπάρχει πρόταση τροποποίησης του τεχνικού δελτίου του έργου «Αποκατάσταση βλαβών άμεσης προτεραιότητας σε υποδομές πρόληψης (ρέματα)» προϋπολογισμού 163.000 ευρώ του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.
Ελπίζουμε οι αρμόδιοι του Δήμου να είναι ενήμεροι για τα ανωτέρω και να πράξουν τα δέοντα.»