Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Τον Μάιο του 2019 οι δημοτικές εκλογές! Εντεκάδα συγκροτούν οι "Υποψήφιοι" δήμαρχοι για το δήμο Μεσολογγίου!


Αυτοδιοικητικές εκλογές τον Μάιο του 2019 «προκήρυξε» τελικά η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι για τουλάχιστον 10 μήνες ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών επιχειρηματολογούσε ότι αυτές θα γίνουν τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης που ψηφίζεται αυτές τις ημέρες στη Βουλή και στην οποία έχει δοθεί η ονομασία «Κλεισθένης». Μια μεταρρύθμιση που εκτός των άλλων θεσπίζει την απλή αναλογική ως εκλογικό σύστημα για την εκλογή δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων.
Έτσι ουσιαστικά ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την κατάρτιση δημοτικών παρατάξεων και κυρίως για διαβουλεύσεις, όσων θελήσουν να ασχοληθούν με τα «κοινά».
Στα δικά μας τώρα, δηλαδή, στα του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου - τη δημαρχία του οποίου στις προηγούμενες εκλογές διεκδίκησαν οχτώ (8) παρατάξεις, εκλέγοντας όλες δημοτικούς συμβούλους – ερωτηματικό δημιουργείται, εάν οι επικεφαλής αυτών θελήσουν να συμμετάσχουν και πάλι στην εκλογική διαδικασία, μιας και ο νέος εκλογικός νόμος με βάση τα τότε ποσοστά τους τους δίνει δικαίωμα στην ελπίδα… καθώς στο δημοτικό συμβούλιο θα είχαν μεγαλύτερη εκπροσώπηση και φυσικά ενεργό ρόλο κάποιοι εξ αυτών, στη διοίκηση…



Μια συμμετοχή που, κατά την άποψή μας,  για όλους τους υποψηφίους του 2014 είναι πιθανή, αφού κανείς τους, δημόσια, δεν έχει εκφράσει έμμεσα ή άμεσα πρόθεση μη καθόδου στις προσεχείς εκλογές… Επομένως με τα σημερινά δεδομένα δεν είναι καθόλου απίθανο οι παρατάξεις που θα διεκδικήσουν τη δημαρχία του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου να είναι και πάλι οχτώ (8) και ίσως περισσότερες, εάν ευδοκιμήσουν και προσπάθειες για κατάρτιση συνδυασμών με τοπικιστικό χαρακτήρα, με αφετηρία και επίκεντρο, δημοτικές ενότητες του δήμου.
Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι αναφορικά με τις πιθανές υποψηφιότητες για το δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου αυτές με τα σημερινά δεδομένα είναι τουλάχιστον εννέα (9) δηλαδή οι σημερινές παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου (Ν. Καραπάνος, Ν. Μουρκούσης, Π. Κατσούλης, Π. Παπαδόπουλος, Γ. Τέγας, Κ. Αντωνίου, Δ. Μακρής και Θ Μαργαρίτης) συν τον Κώστα Λύρο που έχει δημοσιοποιήσει εδώ και ένα χρόνο την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος, ενώ σε συζητήσεις που γίνονται στο χώρο της Αριστεράς «θετικός» είναι σε σενάριο υποψηφιότητας ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Κούστας.
Στην όλη υπόθεση εκλογής δημάρχου, τέλος, κύριο ρόλο διαδραματίζουν οι επικεφαλής, όμως με βάση τα όσα έχουν γίνει αυτά τα χρόνια, θα πρέπει επιτέλους, να δοθεί από τους επικεφαλής η δέουσα βαρύτητα στην κατάρτιση ενός ρεαλιστικού σχεδίου για την οικονομική ανάταξη της περιοχής που θα εκμεταλλευτεί όλα τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και αυτό το σχέδιο θα πρέπει να εγκρίνουν οι πολίτες με την ψήφο τους, μακριά από όποιους «κοινωνικούς», «τοπικιστικού» και κυρίως «κομματικούς» συναισθηματισμούς…