Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

"Παίζω και γυμνάζομαι" το δωρεάν πρόγραμμα άθλησης για μαθητές δημοτικού στο ΔΑΚ Μεσολογγίου. Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής


Τα οφέλη της άσκησης ειδικά για τα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι πολλαπλά και σημαντικά για τη σωστή φυσική και ψυχολογική ανάπτυξη τους. Η καθημερινή σωματική δραστηριότητα πέρα από τα βιολογικά οφέλη( νευρομυϊκή συναρμογή, καρδιοαναπνευστική ικανότητα, έλεγχος βάρους κ.α) βελτιώνει και τον ψυχοκοινωνικό τομέα (διαχείριση άγχους, αυτοπεποίθηση, κοινωνικοποίηση, συνεργασία κ.α). Σε αυτές τις ηλικίες η καθημερινή ενασχόληση με την άθληση επιτυγχάνεται πιο ευχάριστα μέσα από το παιχνίδι.
Το πρόγραμμα «ΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΙ» έχει σαν στόχο το παιδί από τη μικρή ηλικία να αγαπήσει την άθληση και το σώμα του μέσα από έναν ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο με βάση το αθλητικό και δημιουργικό παιχνίδι. Μέσα από τις δραστηριότητες το παιδί θα έχει την ευκαιρία να αθληθεί, να παίξει, να διασκεδάσει σε ένα φιλικό και μη ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Δημήτρης Ζαπαντιώτης καθηγητής Φυσικής Αγωγής, πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α Αθηνών με εμπειρία στον σχεδιασμό και την υλοποίηση ανάλογων παιδαγωγικών και αθλητικών δραστηριοτήτων.
Οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή 27 Ιουλίου από τις 19:00 έως τις 21:00 στο Δημοτικό στάδιο Μεσολογγίου.



Αναλυτικά το πρόγραμμα: Δευτέρα: A’ και Β’ Δημοτικού. Τρίτη: Γ’ και Δ’ δημοτικού. Τετάρτη: E’ και ΣΤ’ Δημοτικού. Πέμπτη: Α’-Β’-Γ’ Δημοτικού. Παρασκευή: Δ’-Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού. (ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΦΕΤΟΣ ΤΗΝ ΣΤ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ)
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται έως την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018 στο τηλ: 6992227421.
Με τη δήλωση συμμετοχής ο γονέας δηλώνει υπεύθυνα ότι το παιδί δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας και μπορεί να συμμετέχει με ασφάλεια στις δραστηριότητες.
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ