Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Στο INTERNATIONAL CHILDREN’S GAMES.της Ιερουσαλήμ ομάδα μαθητών από το Μεσολόγγι


Για την πόλη της Ιερουσαλήμ αναχωρεί το Σάββατο 28 Ιουλίου, η αποστολή αθλητών του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, που θα συμμετέχει στην διοργάνωση των INTERNATIONAL CHILDREN’S GAMES.
Στην αθλητική συνάντηση συμμετέχουν 550 δήμοι από όλο τον κόσμο και 6.000 περίπου παιδιά μαθητές και μαθήτριες σχολείων. Η Ελλάδα εκπροσωπείται από 6 δήμους, ανάμεσά τους και ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου με ομάδα 8 μαθητών - μελών αντίστοιχης ποδοσφαιρικής ομάδας, ηλικίας 13-14 ετών. Η συμμετοχή του δε, επισφραγίσθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, όταν οι εκπρόσωποι της οργανωτικής επιτροπής επισκέφθηκαν το Μεσολόγγι για να απευθύνουν την επίσημη πρόσκληση η οποία έχει συμβολικό χαρακτήρα.



Οι  INTERNATIONAL CHILDREN’S GAMES είναι ένας θεσμός για παιδιά απ όλο τον κόσμο ηλικίας από 12 έως 15 ετών,  που στόχο έχει να μεταφέρει το μήνυμα της συναδέλφωσης των λαών μέσα από τον αθλητισμό. Η συμμετοχή δε των παιδιών σε αυτούς είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς θεωρούνται μια προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων.
Επικεφαλής της αποστολής θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Αναστάσιος Σκαρμούτσος, ενώ συμμετέχουν επίσης μέλη του Πνευματικού Κέντρου. Τις ευχές του για «καλή επιτυχία» εξέφρασε ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, παραδίδοντας τις επίσημες στολές του Δήμου στα μέλη της. Απευθυνόμενος στους αθλητές και τους συνοδούς τους, είπε πως είναι ιδιαίτερη τιμή για το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου η παρουσία και συμμετοχή του στους Αγώνες. Παράλληλα αποτελεί για όλους τους συμμετέχοντες μια πολύτιμη εμπειρία που δεν έχει μόνο αθλητική διάσταση. Στοχεύει επίσης στην ανάπτυξη δεσμών φιλίας και ευγενικής άμιλλας.
Οι αγώνες ξεκινούν την Κυριακή 29 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν την 3η Αυγούστου.