Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Πώς να συντηρήσετε σωστά τον inkjet εκτυπωτή σας


Οι εκτυπωτές έχουν γίνει απαραίτητο κομμάτι του δυναμικού κάθε μικρής ή μεγάλης επιχείρησης.

Οι inkjet εκτυπωτές προτιμώνται περισσότερο από τις μικρές επιχειρήσεις, στις οποίες οι εκτυπωτικές ανάγκες είναι περιορισμένες αλλά πολυδιάστατες.

Η καθημερινή χρήση του εκτυπωτή ωστόσο, καταπονεί τα συστήματά του, ενώ πολλές φορές δημιουργούνται προβλήματα που χρειάζονται επισκεύή και επαγγελματική συντήρηση για να εξαλειφθούν.

Οι ειδικοί του websupplies.gr προσφέρουν μερικές χρήσιμες συμβουλές στους επαγγελματίες που χρησιμοποιούν inkjet εκτυπωτές, ώστε να συντηρούν τις εκτυπωτικές συσκευές σε καλή κατάσταση για περισσότερο καιρό.

Τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε συχνό πρόβλημα στους εκτυπωτές inkjet



Όσοι επαγγελματίες έχουν στην κατοχή τους έναν inkjet εκτυπωτή, είναι απαραίτητο να γνωρίζουν ότι η συσκευή τους χρειάζεται καθαρισμό των κεφαλών της, ανά περιόδους.

Η διαδικασία του καθαρισμού πραγματοποιείται από επαγγελματίες τεχνικούς αλλά και από τον ίδιο τον κάτοχο, αφού το τι πρέπει να κάνει περιγράφεται λεπτομερώς σε κάθε εγχειρίδιο χρήσης, με αναλυτικές μάλιστα πληροφορίες.

Το βασικό, λοιπόν, που έχετε να κάνετε για σωστή λειτουργία του εκτυπωτή σας, είναι να καθαρίσετε τις κεφαλές του, ώστε να αποφύγετε τα προβλήματα που προκύπτουν συχνά:

Τα ακροφύσια υπάρχει ενδεχόμενο να παρουσιάσουν προβλήματα λόγω της φυσιολογικής φθοράς. Αυτό προκαλείται από τον όγκο των εργασιών που πραγματοποιείτε με τον εκτυπωτή σας (καθότι όλα τα είδη ακροφυσίων έχουν ένα συγκεκριμένο χρόνο ζωής ανάλογα με τον αριθμό αντιτύπων για τα οποία είναι κατασκευασμένα). Το αποτέλεσμα είναι να βλέπετε λεπτές άσπρες γραμμές στην εκτύπωση.

Σε ενδεχόμενη μη λειτουργία του εκτυπωτή σας για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο να στεγνώνει και να ξεραίνεται μικρή ποσότητα μελανιού που υπάρχει πάντα στα ακροφύσια. Αυτό έχει ως άμεσο αποτέλεσμα αυτά να μην μπορούν να ψεκάσουν μελάνι στην πρώτη εκτύπωση που θα κάνετε μετά από καιρό. Αυτό είναι ορατό (όπως και στο προηγούμενο πρόβλημα) με λεπτές άσπρες γραμμές κατά μήκος της σελίδας είτε με ολόκληρα κενά σε αυτήν.

Αν χρησιμοποιήσετε μελάνι ακατάλληλο (είτε χαμηλότερης ποιότητας είτε μελάνι που δεν είναι κατάλληλο για το συγκεκριμένο μοντέλο του εκτυπωτή) υπάρχει περίπτωση να προκληθεί φράξιμο των ακροφυσίων της κεφαλής. Για να αποφύγετε τα προαναφερθέντα προβλήματα, ο καθαρισμός κεφαλών αποτελεί τη λύση.