Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Ελεύθεροι με «τυπικούς» περιοριστικούς όρους οι συλληφθέντες από το Μεσολόγγι για συμμετοχή σε κύκλωμα παράνομων "ελληνοποιήσεων".

Ελεύθεροι με «τυπικούς» περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά τη χθεσινή τους απολογία στην Ανακρίτρια Αθηνών οι τρεις συλληφθέντες από το Μεσολόγγι που κατηγορούνται για συμμετοχή σε κύκλωμα παράνομων «ελληνοποίησεων» (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).
Πρόκειται για τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου, Αγαθάγγελο Κότσαλο, τον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου, Δημήτρη Μπουσμπουρέλη και μια υπάλληλο της διεύθυνσης μετανάστευσης Αιτωλοακαρνανίας.
Η επιβολή των «τυπικών» περιοριστικών όρων, χρηματικής εγγύησης 4.000€ για τον κ. Μπουσμπουρέλη και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα για όλους δείχνει, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, την ελλιπή τεκμηρίωση του κατηγορητηρίου είτε για τη συμμετοχή είτε για το βαθμό συμμετοχής των κατηγορουμένων στο κύκλωμα.
Όμως, με δεδομένο ότι οι κ.κ. Κότσαλος και Μπουσμπουρέλης είναι «πρωτοκλασάτα» στελέχη της δημοτικής αρχής του Μεσολογγίου, η εμπλοκή τους στην υπόθεση δημιούργησε τις συνθήκες για «μικροπολιτική» εκμετάλλευση, σε βαθμό διαπόμπευσης. Εκμετάλλευση που έγινε τόσο από επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, όσο κυρίως από γνωστούς «ενορχηστρωτές» της κυβερνητικής προπαγάνδας που κυριολεκτικά οι τελευταίοι,  τους «κρέμασαν στα μανταλάκια» παρουσιάζοντας τους, ως μέλη συνδικάτου εγκλήματος…
Ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος σε ανάρτηση  σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που τη συνοδεύει και με φωτογραφία του με τους δυο συνεργάτες του,  μετά την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας σήμερα τα ξημερώματα σημείωσε:



«Επιστροφή στην έδρα μας!!!
Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται, ότι δεν πρέπει να εξάγει κανείς βιαστικά συμπεράσματα, από μια απλή ανακοίνωση των διωκτικών αρχών, σε οποιαδήποτε ποινική υπόθεση και ότι ο κίνδυνος να «στραπατσαριστούν» ανεπανόρθωτα ανθρώπινες υπολήψεις, είναι τεράστιος.
Μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να παρουσιάσουν την υπόθεση με υπερβολές, διαστρεβλώσεις, με παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας, με παράνομη αναφορά ονομάτων και με διάθεση ανθρωποφαγίας.
Επιχείρησαν, επίσης, να την πολιτικοποιήσουν με τον πλέον απαράδεκτο τρόπο.
Αλλά, όπως και σε κάθε υπόθεση, έτσι και σ΄ αυτή τον τελευταίο λόγο θα έχει η ελληνική δικαιοσύνη, την οποία οφείλουμε να εμπιστευόμαστε απόλυτα.
Μέχρι τότε, όλοι οφείλουν να σέβονται το τεκμήριο αθωότητας