Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Την Κυριακή 24/3 η "Αναπαράσταση της Μάχης της Κλείσοβας" στο Μεσολόγγι


Η ιστορική "Μάχη της Κλείσοβας" θα αναβιώσει και φέτος στο Μεσολόγγι και στο ομώνυμο τμήμα της λιμνοθάλασσας την Κυριακή 24 Μαρτίου, στις 11 το πρωί.
Πρόκειται για ένα πραγματικά εντυπωσιακό δρώμενο που έχει επίκεντρο το νησάκι της Κλείσοβας και τον εκεί Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας που το κοινό μπορεί να το παρακολουθήσει είτε από το δρόμο της Τουρλίδας είτε από το δρόμο της πλαζ της Αγίας Τριάδας.



Η Μάχη της Κλείσοβας, μία από τις πιο σημαντικές της Ελληνικής και της παγκόσμιας ιστορίας, έλαβε χώρα την 25η Μαρτίου του 1826, ανήμερα της Εορτής του Ευαγγελισμού, στη νησίδα Κλείσοβα της Λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου. Οι, λίγοι παραπάνω από μιά εκατοντάδα, υπερασπιστές της αντιμετώπισαν τις αλλεπάλληλες επιθέσεις χιλιάδων Τούρκων και Αιγυπτίων και επέτυχαν περιφανή νίκη με τεράστιες απώλειες των επιτεθέντων.
Από το 2015, ο Όμιλος Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού ο «Λιάρος» της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου πραγματοποιεί την "Αναπαράσταση της Μάχης της Κλείσοβας" ενά εντυπωσιακό και συγκλονιστικό, ταυτόχρονα, δρώμενο όπως αναφέραμε..