Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Νίκος Καραπάνος: "Καταλυτικός ο ρόλος της γυναίκας στην κοινωνική εξέλιξη"


Σε μήνυμά του για τον σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος σημειώνει:
«Αφιερωμένη στις γυναίκες του κόσμου η σημερινή μέρα. Να θυμίζει σε όλους   πως το δικαίωμα στην εργασία, οι ευκαιρίες στη ζωή και οι δυνατότητες στην επιτυχία είναι ανθρώπινη κατάκτηση χωρίς διαχωρισμούς και προκαταλήψεις. Η 8η Μαρτίου δεν είναι μια ακόμη τυπική παγκόσμια ημέρα. Στους καιρούς μας οι κοινωνίες από τον Μάρτιο του 1857 έχουν κάνει ασφαλώς μεγάλα βήματα, διορθώνοντας και αναιρώντας αναχρονιστικές ή ακόμη προσβλητικές αντιλήψεις για το ρόλο των γυναικών ανάμεσά τους. Άλλωστε η μητρότητα, η εργασία, η ισότητα και η δικαιοσύνη είναι λέξεις γένους θηλυκού.



Όμως, για τα εκατομμύρια των γυναικών που ακόμη σήμερα βιώνουν όχι μόνο τη διάκριση φύλου αλλά συμπεριφορές ακραίας βίας, ο προβληματισμός της παγκόσμιας κοινότητας θα πρέπει σύντομα να μετατραπεί σε έργο και δράση.
Από την πόλη όπου στο παρελθόν γυναίκες και άνδρες πολέμησαν σαν ένα χέρι διεκδικώντας τα πανανθρώπινα δικαιώματα της Ελευθερίας και της Αξιοπρέπειας, εύχομαι σε όλες τις γυναίκες του κόσμου να είναι δυνατές και σίγουρες πως ο ρόλος τους στην κοινωνική εξέλιξη είναι καταλυτικός».