Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Εκτυπωτές Laser - γιατί αξίζει να αγοράσεις


Σκοπεύεις να προμηθευτείς μία καινούρια εκτυπωτική συσκευή προκειμένου να διεκπεραιώνεις γρήγορα, άμεσα και οικονομικά τις καθημερινές εκτυπώσεις του γραφείου σου.

Δες παρακάτω γιατί αξίζει να επιλέξεις έναν από τους προηγμένους εκτυπωτές laser της αγοράς και τι παραπάνω έχει να σου προσφέρει η τεχνολογία laser από την inkjet.

Γιατί να επιλέξεις έναν laser εκτυπωτή;

Οι εκτυπωτές laser τεχνολογίας φημίζονται για την ταχύτητά τους, την ποιότητα, την οικονομία και την πολλαπλή εξυπηρέτηση χρηστών που προσφέρουν.




Ταχύτητα

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα ενός εκτυπωτή laser είναι η ταχύτητα με την οποία παρέχει τις εκτυπώσεις χάρη στον τεχνολογικά εξελιγμένο σχεδιασμό του. Οι απλοί, οικιακής χρήσης εκτυπωτές laser μπορούν να παράγουν μέχρι και 20 σελίδες ανά λεπτό και οι συσκευές επαγγελματικής χρήσης φτάνουν μέχρι τις 60 σελίδες ανά λεπτό. Ειδικά αν ο εκτυπωτής που θα επιλέξετε διαθέτει συστοιχία με led, η ταχύτητα εκτύπωσης αυξάνεται θεαματικά.

Οικονομία

Οι laser εκτυπωτές είναι εξαιρετικά οικονομικοί στις εκτυπώσεις καθώς χρησιμοποιούν toner και όχι μελάνια, το οποίο διαρκεί για σελίδες εκτύπωσης. Το toner δε, εγγυάται άρτιο αποτέλεσμα εκτύπωσης, χωρίς να ξεραίνεται -όπως συμβαίνει με το μελάνι των Inkjet- και χωρίς να αλλοιώνεται μέχρι την επόμενη εκτύπωση. Επομένως, η αγορά ενός toner κρίνεται ως η πλέον οικονομική αφού αποδίδει εκτυπώσεις πολλαπλάσιες της αξίας του χωρίς να ελλοχεύει ο κίνδυνος να αλλοιωθεί ή να καταστραφεί εξαιτίας της αδράνειας.

Ακρίβεια

Η λειτουργία του laser εκτυπωτή είναι μακράν πιο ακριβής σε σχέση με εκείνη του inkjet, κάτω από τις απαιτητικές συνθήκες εργασιακού περιβάλλοντος, καθώς ο ψεκασμός της μελάνης δεν διέπεται από απόλυτη ακρίβεια όσο το πέρασμα του φορτισμένου χαρτιού από το toner. Αυτό το δεδομένο σε αφορά απόλυτα αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις τη νέα σου εκτυπωτική συσκευή για εκτυπώσεις γραφημάτων και σχεδίων, μεταξύ άλλων.

Πολλαπλοί χρήστες

Σημαντικό πλεονέκτημά των laser εκτυπωτών είναι το ότι δύνανται να ανταποκριθούν στις ανάγκες πολλών χρηστών ταυτόχρονα, καθώς διαθέτουν αρκετά μεγάλη μνήμη. Αν ο εκτυπωτής που σκοπεύεις να αγοράσεις, πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από από πολλούς χρήστες, τότε φρόντισε να επιλέξεις ένα μοντέλο που να είναι εξοπλισμένο με αρκετά megabytes μνήμης, ώστε πολλά διαφορετικά άτομα να είναι σε θέση να στέλνουν εκτυπώσεις, που ο εκτυπωτής αναλαμβάνει με τη σειρά, και να εξυπηρετούνται άμεσα και απρόσκοπτα.

Όσο για το κόστος...

Το κόστος αγοράς ενός εκτυπωτή laser είναι μεγαλύτερο από ένα μοντέλο inkjet τεχνολογίας, αντίστοιχων επιδόσεων. Σε βάθος χρόνου, ωστόσο, και αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι η κάθε εκτύπωση είναι πιο φθηνή σε σχέση με το κόστος χρήσης του μελανιού, τότε η αγορά ενός εκτυπωτή laser αποτελεί περισσότερο συμφέρουσα λύση για τον μεγάλο όγκο εκτυπώσεων και εν γένει, τη βαριά χρήση.

Ποιοι χρήστες χρειάζονται έναν εκτυπωτή laser

Η αγορά εκτυπωτή laser είναι η ιδανική επιλογή για εσένα αν:

- συνήθως εκτυπώνεις περισσότερα έγγραφα παρά φωτογραφίες.

- σε ενδιαφέρουν οι έγχρωμες εκτυπώσεις χωρίς να έχεις απαιτήσεις φωτογραφικών επιιδόσεων.

- χρειάζεσαι τον εκτυπωτή για να διεκπεραιώνει μεγάλο όγκο εγγράφων κάθε μέρα.

- χρειάζεσαι τον εκτυπωτή περιστασιακά και η συσκευή παραμένει αδρανής για καιρό.

- σκοπεύεις να χρησιμοποιήσει τον εκτυπωτή μια ομάδα ατόμων, πέρα από εσένα.