Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Επιτέλους! Επικοινώνησαν οι πειρατές. Καλά στην υγεία του ο 20χρονος ναυτικός από το Μεσολόγγι (VIDEO)


Δέκα μέρες αγωνίας, δέκα μέρες που θύμιζαν Γολγοθά για την οικογένεια του Έλληνα (σ.σ. κατάγεται από το Μεσολόγγι) 20χρονου ναυτικού. Η απαγωγή στο Τόνγκο και η πρώτη επικοινωνία.
Η πρώτη επικοινωνία μετά την απαγωγή, που δίνει επιτέλους μια ελπίδα! Δέκα ολόκληρες μέρες μετά την απαγωγή του Έλληνα ναυτικού από το τάνκερ Elka Aristotle, στο Τόνγκο, οι γονείς του έχουν μια αφορμή για να χαμογελάσουν.
Δέκα μέρες μετά, λοιπόν, έμαθαν ότι το παιδί τους είναι καλά. Οι διαπραγματευτές, οι οποίοι έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας τη δύσκολη επιχείρηση φαίνεται να επιβεβαίωσαν ότι ο Έλληνας ναυτικός είναι καλά στην υγεία του.

Η πρώτη επικοινωνία μετά την απαγωγή

Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι πειρατές επικοινώνησαν με τους διαπραγματευτές. Ο ναυτικός είναι καλά στην υγεία του όπως επιβεβαίωσαν οι διαπραγματευτές τους γονείς του δέκα μέρες μετά την απαγωγή…



«Βέβαια γίνεται δουλειά. Από την πρώτη στιγμή γίνεται δουλειά. Τίποτα περιμένουμε σε αναμονή. Αυτό, τίποτα άλλο σε αναμονή, τίποτα δυστυχώς τίποτα. Όλοι ψάχνονται και τα υπουργεία είναι και όλοι, αλλά τίποτα. Δεν βγαίνουν αυτοί (σ.σ. οι πειρατές) να πούνε τι θέλουν…» δήλωσε χαρακτηριστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού ο πατέρας του νεαρού ναυτικού.
Την ίδια ώρα, τo ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών υπό άκρα μυστικότητα, μαζί με την πλοιοκτήτρια εταιρεία και τους Άγγλους διαπραγματευτές, βρίσκονται σε επαφές για την επιστροφή του Έλληνα μηχανικού στην πατρίδα μετά την απαγωγή του.
«Η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών είναι σε διαρκή επικοινωνία με την πλοιοκτήτρια εταιρία καθώς και με την οικογένεια του απαχθέντος» τονίζει το Υπουργείο Εξωτερικών.
Οι «Μαύροι Δαίμονες» όπως αποκαλούνται οι πειρατές που λυμαίνονται τον κόλπο της Γουινέας με επιθέσεις σε πλοία και απαγωγές, θα ανταλλάξουν όπως φαίνεται με πολλές χιλιάδες λύτρα τις ζωές των τεσσάρων ναυτικών του ελληνόκτητου πλοίου.
Τέλος, μια ακόμη απόδειξη ζωής μετά την απαγωγή έρχεται από το υπουργείο Εξωτερικών των Φιλιππίνων. Κι αυτό διότι επιβεβαιώνει πως οι διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει. Θυμίζουμε ότι από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος που άρπαξαν οι πειρατές, δύο είναι Φιλιππινέζοι.
Πηγή: newsit.gr star.gr