Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Συγκλόνισε η Ναταλία Μουστακλή μιλώντας για τα παιδικά της βιώματα από την περιπέτεια του πατέρα της Σπύρου Μουστακλή, του ήρωα του αντιδικτατορικού αγώνα


Με συγκλονιστικό τρόπο απέδωσε βιωματικά η κόρη του ήρωα Σπύρου Μουστακλή, Ναταλία την μετατραυματική ουσιαστικά εμπειρία της από την σκληρή περιπέτεια του ήρωα της αντίστασης κατά της δικτατορίας και πατέρα της, την περασμένη Παρασκευή στο πλαίσιο της επετειακής σχολικής εκδήλωσης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου που διοργανώθηκε στο 2ο Λύκειο Μεσολογγίου με την συμμετοχή του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου και του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας.
Η Ναταλία Μουστακλή απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου, 2ου ΓΕΛ Μεσολογγίου και Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Μεσολογγίου. Με τον τρόπο αυτό εξέφρασε τα συναισθήματά της ως το παιδί ενός ήρωα που όμως δεν μπορούσε να έχει κοντά της τον πατέρα της, όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά, εξαιτίας της αναπηρίας που του είχαν προκαλέσει τα βασανιστήρια της χούντας.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρέσβης ε.τ.  κ. Χάρης Δημητρίου που έκανε ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις για τη θεματική της εκδήλωσης καθώς και η ψυχολόγος Χαρά Κίτσου.



Να σημειωθει ότι είναι η πρώτη φορά που συγγενής του ήρωα Σπύρου Μουστακλή επισκέπτεται σχολική μονάδα στον τόπο καταγωγής του ήρωα, την Αιτωλοακαρνανία και ειδικότερα στη γενέτειρα του, το Μεσολόγγι.
Τον συντονισμό είχε ο Διευθυντής του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου Ηλίας (Λίνος) Υφαντής σε συνεργασία με τον Υποδιευθυντή του 2ου ΓΕΛ Μεσολογγίου Παναγιώτη Μυλωνά και τη Διευθύντρια του ΣΔΕ Αγγελική Γριβοπούλου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κα Πετρονικολού Παρασκευή, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Γιώργος Σωτηρακόπουλος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δ/θμιας, Εκπαίδευσης Μέμη Γούργαρη, ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας και  συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μεσολογγίου  Τσάμης Δημήτριος, ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου, Σπύρος Πλάκας και ο εκπρόσωπος του ΚΕΣΥ Μπαλτάς Σπύρος.

Την εκδήλωση-συζήτηση διανθίσαν με μουσικό πρόγραμμα η χορωδία του 2ου ΓΕΛ Μεσολογγίου, η οποία αποτελείται από τους Αλέξανδρο Χολέβα, Αγγελική Σταθονίκου ( κιθάρα), Γιώργος Χριστοδουλάκος (Μπουζούκι), Μάριος Στατογιάννης, Πρόδρομος Ζαρζάνης, Ιωάννα Τσίρκα, Έλενα Γραμμένου, Παναγιώτα Ρουσοπούλου, Μαρία-Ελένη Ζαρζάνη, Ερασμία Γαβρέλη,Αγγελική Λιναρδάτου, Μαριέτα Δεφεράνου.
Την προετοιμασία της χορωδίας είχε αναλάβει ο Σπύρος Χολέβας, καθηγητής μουσικής, υπεύθυνος χορωδίας στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Μεσολογγίου. Τέλος από τους οργανωτές της εκδήλωσης εκφράζονται ευχαριστίες στον κ.  Νίκο Παπαλέξη για την φωτογραφική της κάλυψη..