Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Απόλυτη πλειοψηφία της ΔΚΜ στο ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας - Πως ψήφισαν οι μηχανικοί στο τμήμα του Μεσολογγίου - Επ. Λύρος, Κ. Ηγούμενος και Π. Ζαντές εκλέγονται με το ψηφοδέλτιο της ΔΚΜ


Ομαλά και με μεγάλη συμμετοχή διεξήχθησαν οι εκλογές του ΤΕΕ. Oι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και έκλεισαν στις 7 το απόγευμα. Στην Αιτωλοακαρνανία λειτούργησαν τρία εκλογικά τμήματα, τα δύο στην έδρα του Περιφερειακού Τμήματος Αιτωλοακαρνανίας του ΤΕΕ   στο Αγρίνιο και το άλλο στο Μεσολόγγι στο Διοικητήριο  της Περιφερειακής  Ενότητας.
Τα Μέλη του ΤΕΕ  ψήφισαν για την εκλογή αιρετών Μελών της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, των Επιστημονικών Επιτροπών Ειδικοτήτων, του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου ,της Αντιπροσωπείας του Περιφερειακού Τμήματος και του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Τμήματος.
Στις κάλπες για την 37μελή Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος Αιτωλοακαρνανίας μεγάλη νικήτρια και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση είναι η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών της οποίας επικεφαλής της είναι ο Στ. Μπλέτσας.



Σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα η ΔΚΜ λαμβάνει το 59,12% και εκλέγει  22 έδρες, αυξάνοντας μάλιστα τις δυνάμεις της  σε σχέση με το 2016 (είχε τότε λάβει 57%).
Τα ανεπίσημα αποτελέσματα:
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (Δ.Κ.Μ.) – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 337  ψήφοι- 59,12%-22 έδρες
ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Ν. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 171 ψήφοι-30,03% -11 έδρες
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 59 ψήφοι-10,35% - 4 έδρες

Όσον αφορά τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας μεταξύ των 22 που εκλέγονται με το ψηφοδέλτιο της ΔΚΜ είναι οι κ.κ. Επαμεινώνδας Λύρος, Κώστας Ηγούμενος και Παναγιώτης Ζαντές που «άτυπα» θεωρούνται εκπρόσωποι της περιοχής του Μεσολογγίου και οι οποίοι έλαβαν 128, 65 και 55 ψήφους αντίστοιχα.
Μάλιστα ο κ. Λύρος κατέγραψε αξιοσημείωτη επίδοση αφού κατέλαβε την 4η θέση στο ψηφοδέλτιο της ΔΚΜ.
Τέλος στην κάλπη του Μεσολογγίου ψήφισαν 182 μέλη του ΤΕΕ και το ανεπίσημο αποτέλεσμα έχει ως εξής:
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (Δ.Κ.Μ.) – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 102  ψήφοι

ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Ν. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 70 ψήφοι
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 10 ψήφοι


Με πληροφορίες από το agrinionews.gr