Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Μια ακόμη πετυχημένη παρουσία και προβολή της Δυτ. Ελλάδας στην στην 35η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2019


Το ενδιαφέρον των επισκεπτών και επαγγελματιών του τουρισμού συγκέντρωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που συμμετείχε με δικό της περίπτερο στην 35η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2019, η οποία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη.
Ιδιαίτερα σημαντικό ήταν το γεγονός πως για πρώτη φορά στο περίπτερο της Π.Δ.Ε., συμμετείχαν από κοινού και οργανωμένα, εκπρόσωποι του Α΄ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν, να ανταλλάξουν απόψεις, προβάλλοντας από κοινού τις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Συγκεκριμένα, παρόντες ήταν οι Δήμοι Αρχαίας Ολυμπίας, Αγρινίου και Αιγιάλειας.
Επίσης, στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας φιλοξενήθηκε αυξημένος αριθμός επιχειρήσεων, με ξεχωριστή την παρουσία της ΑΜΦΙΓΑΛ Α.Ε. που προσέφερε προϊόντα της στους επισκέπτες της έκθεσης.



Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης διεξήχθησαν δεκάδες Β2Β συναντήσεις, στις οποίες διαπιστώθηκε ότι η Δυτική Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο, έντονο ήταν το ενδιαφέρον που έδειξαν ξένοι και Έλληνες επαγγελματίες για να γνωρίσουν και να καταγράψουν ευκαιρίες παροχής νέων τουριστικών υπηρεσιών προς τους πελάτες τους.
«Από την πρώτη μέρα, η νέα Περιφερειακή Αρχή έβαλε ως στόχο την ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ των διαφόρων φορέων της Περιφέρειάς μας και αυτό το κάνουμε πράξη άμεσα. Μεταξύ μας αρχίζει να αναπτύσσεται μια σχέση εμπιστοσύνης, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα οδηγήσει σε εντυπωσιακά αποτελέσματα στο μέλλον» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις πρώτες δύο ημέρες της έκθεσης πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επίδειξη τοπικής γαστρονομίας. Το μενού το είχε επιμεληθεί ο Σύλλογος Εστίασης Αναψυχής Νομού Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ). Επίσης, το κοινό που θέλησε να γνωρίσει την Δυτική Ελλάδα είχε και την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις καινοτόμες δράσεις που εφαρμόζονται με τις τοπικές συνέργειες τουρισμού μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος CI-NOVATEC, στις οποίες αναφέρθηκε η υπεύθυνη της Ομάδας Έργου Βίκυ Καραπάνου.
Επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης, ο οποίος συνοδευόταν από τον προϊστάμενο του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής, Δρ. Λαυρέντιο Βασιλειάδη.