Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Πάλι το Αγρίνιο θα φταίει στο Μεσολόγγι;



Δεν είναι λίγες οι φορές που πολλοί στο Μεσολόγγι «εκθειάζουν» τη δημιουργικότητα των γειτόνων τους, Αγρινιωτών σε βαθμό που να μονολογούν λέγοντας «μωρέ να ‘χαν την Τουρλίδα οι Αγρινιώτες και θα βλέπατε πως θα την είχαν…», σκέψεις που έχουν δόση και αυτοκριτικής αλλά και κριτικής στους διοικούντες το Μεσολόγγι για την αναποτελεσματικότητα που τους διακρίνει σε διάφορους παραγωγικούς τομείς.
Αφορμή για την παραπάνω επισήμανση μας έδωσε μια φωτογραφία που κοινοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Στη φωτογραφία, λοιπόν, ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου δεν διστάζει να φωτογραφηθεί με τους επικεφαλής δυο παρατάξεων της αντιπολίτευσης και μελών της επιτροπής τουριστικής προβολής του δήμου κ.κ. Σταύρο Καμένο και Γιώργο Καραμητσόπουλο στο περίπτερο του δήμου Αγρινίου, στην τουριστική έκθεση Philoxenia 2019, στη Θεσσαλονίκη.






Μια εικόνα που εκ των πραγμάτων δηλώνει ότι οι γείτονες Αγρινιώτες για την προβολή και την πρόοδο της περιοχής τους, παραμερίζουν τις όποιες πολιτικές διαφορές, θέτοντας κοινούς στόχους και επιδιώξεις, που ενίοτε τους πετυχαίνουν.
Εύλογα, λοιπόν, αναρωτιόμαστε εδώ στο Μεσολόγγι πόσες φορές και από ποιους έχει γίνει κάτι ανάλογο; Η απάντηση είναι εύκολη ελάχιστες, αφού πάντα το εγώ κυριαρχεί του εμείς. Αρκεί να υπενθυμίσουμε  τις αποστολές του δήμου Μεσολογγίου στο εξωτερικό, που συγκροτούταν την τελευταία 5ετια με μέλη της πλειοψηφίας και μόνο…
Γίνεται αντιληπτό συνεπώς, ότι για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Μεσολόγγι βαρύνει κύρια και ίσως αποκλειστικά τους ντόπιους παράγοντες….