Τρίτη 6 Μαΐου 2008

Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου ...επί τάπητος

Με πρωτοβουλία του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου το Σάββατο 17 Μαΐου στις 11 το πρωί, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου θα διοργανωθεί ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση, για τα θέματα Υγείας(πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη) στην ευρύτερη περιοχή.
Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή τα οξυμένα λειτουργικά προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου καθώς και των Κέντρων Υγείας της περιοχής ευθύνης του και απώτερος στόχος είναι να υπάρξει μια πλήρης καταγραφή και αξιολόγηση των προβλημάτων αυτών και κυρίως η άμεση δρομολόγηση λύσεων.
Για το λόγο αυτό στην εκδήλωση έχει προσκληθεί και θα παραστεί ο διοικητής της ΔΥΠΕ που υπάγεται το Νοσοκομείο κ. Νικόπουλος καθώς και ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου κ. Ιωάννης Κεφαλάς.
Σύμφωνα με το Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννη Αναγνωστόπουλο: «Ο Δήμος αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για την διοργάνωση ανοιχτής συζήτησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης καθώς και τα Κέντρα Υγείας που υπάγονται σ’ αυτό με την ελπίδα να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα για την επίλυση λύσεων σε σωρευμένα προβλήματα.
Η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας είναι το ζητούμενο για όλους μας.
Οι εργαζόμενοι - γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι- στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη αυτού του στόχου.
Όμως εδώ και χρόνια είναι αντιμέτωποι με μια κατάσταση που κάθε άλλα παρά συνδράμει το έργο τους, αφού τα κενά σε προσωπικό δεν καλύπτονται, με αποτέλεσμα η αποδοτικότητά τους να μην είναι η αναμενόμενη αφού έχουν ξεπεράσει τις ανθρώπινες αντοχές.
Παράλληλα όμως λόγω ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό βλέπουμε κλινικές του νοσοκομείου να υπολειτουργούν με οδυνηρές συνέπειες.
Γι΄ αυτό ως Δήμος κρίναμε επιβεβλημένη την διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης προκειμένου η πόλη συντεταγμένα να στείλει το δικό της μήνυμα. Δεν πάει άλλο».
Πρέπει να επισημανθεί ότι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου εξαιτίας των ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό «πρώτης γραμμής» καθιστά προβληματική τη λειτουργία του αφού ως γνωστό για αρκετές ημέρες του μήνα η παιδιατρική κλινική κλείνει ενώ εδώ και δυο μήνες και η καρδιολογική κλινική υπολειτουργεί.
Για το θέμα έχουν υπάρξει παρεμβάσεις κι από άλλους φορείς της περιοχής και μακάρι αυτή η εκδήλωση να αποτελέσει την απαρχή για την ανάληψη άμεσων ενεργειών ώστε αυτά τα προβλήματα να εκλείψουν.