Κυριακή 11 Μαΐου 2008

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση σε εξέλιξη: Ευρωπαϊκές πολιτικές για νέους» Σεμινάριο για τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΙΑΣ

Σεμινάριο ευρωπαϊκής πολιτικής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» (ΙΔΚΚ) παρακολούθησαν τριάντα στελέχη της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε από το ΙΔΚΚ στο ξενοδοχείο Patras Palace στις 9 Μαΐου, ημερομηνία που εορτάζεται κάθε χρόνο ως «Ημέρα της Ευρώπης», με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση σε εξέλιξη: Ευρωπαϊκές πολιτικές για νέους».

Με πρωτοβουλία της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας, στα πλαίσια του σεμιναρίου έλαβε χώρα και συμβολική δωρεά προς το φιλανθρωπικό ίδρυμα παίδων «Κιβωτός της Αγάπης».

Στους ομιλητές του σεμιναρίου περιλαμβάνονταν οι Ιωάννα Ηλιοπούλου-Γεωργουδάκη, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πάτρας και Πρόεδρος του Παραρτήματος Πάτρας του ΙΔΚΚ, Δημήτρης Χρυσοχόου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης και Γιάννης Σμυρλής, Πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Youth of European Peoples Party, YEPP).

Συζητήθηκαν θέματα όπως η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Συνθήκη της Λισαβόνας και το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Νεολαίας.

Μετά το τέλος του σεμιναρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ηγεσίας της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας με τον Πρόεδρο του YEPP και Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ Γιάννη Σμυρλή, κατά την οποία συζητήθηκε η δράση της Οργάνωσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κατά την ομιλία της, η Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας και Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ Χριστίνα Αλεξοπούλου τόνισε, μεταξύ των άλλων: «Η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας θεωρεί τις Ευρωπαϊκές Πολιτικές που αφορούν στη νεολαία ως σημαντικά βήματα για την εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τέτοιες πολιτικές, όπως γνωρίζουμε, είναι η Στρατηγική της Λισαβόνας για μια οικονομία βασισμένη στη γνώση, η Διαδικασία της Μπολόνιας για τη σύγκλιση των ευρωπαϊκών συστημάτων εκπαίδευσης και το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Νεολαία που θα συζητήσουμε σήμερα.

Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες επιταχύνουν τον μετασχηματισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το πολυεθνικό μόρφωμα του σήμερα σε ένα όλο και πιο ομογενές σύνολο ανεξάρτητων αλλά αλληλένδετων κρατών και λαών του αύριο.

Η ΟΝΝΕΔ, μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πολιτικές νεολαίες με βάση των αριθμό μελών, είναι ένας οργανισμός που υποστηρίζει ενεργά και κυρίως έμπρακτα την προσέγγιση των νέων από όλη την Ευρώπη, στην πορεία για ένα κοινό μέλλον. Οι διεθνείς συνασπισμοί νεολαιών, όπως του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος του οποίου τον Πρόεδρο φιλοξενούμε σήμερα, είναι πολιτικοί χώροι στους οποίους συμμετέχει και πρωταγωνιστεί η ΟΝΝΕΔ, συνεισφέροντας στη δημιουργία των αυριανών πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μαζί με τους Ευρωπαίους συναδέλφους μας, διαμορφώνουμε τις πολιτικές συνειδήσεις νέων ανθρώπων που θεωρούν πλέον συμπολίτη τους όχι μόνον τον συμπατριώτη τους, αλλά και κάθε άλλον Ευρωπαίο»,
συμπλήρωσε η κυρία Αλεξοπούλου.